Hvis du før starten på årets sesong satte 100 kroner på at Lille ville hente hjem Ligue 1 gullet hadde du fått en utbetaling på 4500 i dag. – Lille er fransk seriemester i fotball etter å ha slått Angers 2-0 på bortebane i siste serierunde. Stjernetunge Paris Saint-Germain måtte nøye seg med sølv. Det er ti år siden sist Lille vant seriegullet, noe som sammenfaller med Qatar Investment Authority sitt kjøp av Paris Saint-Germain og med det gjorde paris klubben til verdens rikeste klubb.


Før søndagens siste runde i Ligue 1 var dramaturgien på plass. – Lille ledet med ett poeng overfor PSG.

Les: «Jeg skulle gjerne forlatt klubben i Champions League, men her slutter eventyret»

Canadiske Jonathan David ga topplaget en drømmeåpning da han fikset ledelse allerede etter ti minutters spill, og da Burak Yilmaz økte til 2–0 på straffe rett før pause roet Lille-nervene seg ytterligere.

Angelo Fulgini reduserte for Angers i sluttsekundene, men scoringen fikk ingen betydning i gullstriden.

– Dette er helt eksepsjonelt. Det har vært en lang dag med mye press. Å slå PSG i kampen om ligatittelen er helt spesielt, sa trener Christophe Galtier til Canal+.

Les: Gareth Bales dobbel sender Tottenham til Europa

– Spillerne var utrolige. Æren går til dem. De er heltene, fortsatte han.

Én Mbappé-scoring samt et selvmål lå bak søndagens seier.

Monaco tok bronsemedaljene i Ligue 1 denne sesongen til tross for 0-0 mot Lens søndag. Laget fra fyrstedømmet er dermed sikret mesterligaspill neste sesong.

Seriemesterskapet er Lilles første siden 2011. Klubben har spesielt imponert på bortebane. Der er laget ubeseiret siden i november.

Paris Saint-Germain hadde vunnet ligatittelen de tre siste årene. Nå er rekken brutt.

I motsatt ende av tabellen ble det nedrykk for Nimes og Dijon. Nantes må spille kvalifisering om retten til å fortsette på øverste nivå i fransk fotball.

For Kylian Mbappé og resten av stjernene i PSG ble 2-0-seieren mot Brest en særdeles mager trøst. Det endte med seriesølv i en sesong som neppe vil bli betegnet som annet enn skuffende for den hardtsatsende hovedstadsklubben. Seieren i den franske cupen ga det eneste påfyllet til premieskapene.

Les på F7: Hamilton etter nedturen i Monaco: «Jeg forstår det ikke»

Lyon ble nummer fire, mens Marseille og Rennes fulgte på plassene deretter. Alle kan belage seg på spill i europaligaen til høsten.