Lars Olsen

Landslagssjef for Færøyene Lars Olsen er ny hovedtrener for Super League-klubben Esbjerg. Lars Olsen kommer rett fra en jobb som trener på Færøyene, som har sagt ja til å gi ham slipp umiddelbart, så han begynner i Esbjerg med øyeblikkelig virkning.

«Med Lars Olsen får vi betydelig trenerevne med mange års verdifull erfaring fra både dansk og internasjonal fotball, og vi er glade for å ha inngått en langsiktig avtale med ham. Det viser stor tro på EfB-prosjektet fra begge sider, og sammen med det nåværende trenerteamet må Lars bidra til å utvikle det nåværende fundamentet videre» skriver klubben på sine sider.

Les: Pornostjernen Orion Starr fikk bank i sin MMA-debut

Det var mange som tenkte seg Lars Olsen som ny landslagssjef i Danmark da Åge Hareide fikk jobben for noen år siden, men han ble da veiet og funnet for lett til tross for at han er en av Danmarks store fotballhelter. Han var kaptein på det danske landslaget i 4 år mellom 1990-1994 inkludert under EM i fotball 1992 der de mot alle odds vant gull.

«Samtidig må det sendes en takk til Færøyene, hvorfra det har vært stor fleksibilitet og forståelse i prosessen»

«Jeg gleder meg til å bli klubbtrener igjen og starte opp i EfB, som jeg gjennom flere gode samtaler med Jimmi fikk et skikkelig godt bilde av som klubb. Den overordnede strategien for å bringe unge, talentfulle spillere fra EfB Akademi til førstelaget er tiltalende, og grunnlaget er allerede godt. På den korte banen handler det imidlertid om å få noen poeng slik at vi kan avansere i tabellen» sier Lars Olsen.