Jose Mourinho sa nei takk til Benfica, venter på noe bedre

Dyrt (c) Bilde Manchester United:

Det er ikke mange dagene siden Ole Gunnar Solskjær midlertidig overtok managerjobben til Jose Mourinho i Manchester United. – Fansen, klubben, Norge og trolig resten av verden er i himmelen etter en fantastisk start med fem seiere på rad og inspirerende spill.

Lenge har, spesielt norsk presse pekt på alt Ole Gunnar Solskjær har gjort riktig som «sure» Jose Mourinho ikke har fått til. – Tidligere i uken fikk Benfica manager Rui Vitoria sparken etter tre sesonger og portugisisk media melder at de var på Jose Mourinho med et giganttilbud om å overta.

Det er som kjent liten tålmodighet i fotball, Vitora ledet Eagles til to Primeira Liga-titler, men en rekke dårlige resultater i år bestemte klubbens styre at det var på tide med en ny retning, en retning de mente Jose Mourinho kunne ta dem.

Les: Engelsk media: Coutinho på vei tilbake Premier League!

Sky Sports sier at den tidligere Manchester United og Chelsea manageren mener det er for tidlig å komme tilbake til sitt hjemland Portugal «på dette stadiet av sin karriere».

Les: Solskjær kan få en av verdens beste spillere i fanget

«The Special One» er fortsatt ung
Til tross for å ha blitt sparket av både Chelsea og United – mener tilsynelatende «The Special One» han er kapabel for å være manager i «en av Europas ledende klubber», fortsetter kringkasteren.

Mourinho blir 56 i slutten av denne måneden og mens noen i hevder at han er «yesterdays man» etter han forlot Old Trafford forrige måned er han selv ikke i tvil om at han har mye å by på.

Jose Mourinho har eller ikke bare gode minner fra sin tid i Benfica. Han ble etter en «tvist med klubben» ble bedt om å slutte etter bare ni league kamper. Hans store gjennombrudd kom i Porto, hvor Jose Mourinho «mastermindet» en utrolig Champions League-triumf i 2004. -Etter det har det bare vært store klubber som har vært aktuelt og nå er en retur til Real Madrid som står øverst på ønskelisten.

Les: 19-årig stortalent om overgang til Liverpool: Jeg er klar!

Etter Porto ble det tre år i Chelsea hvor han skrapte med seg seks trofeer og derfra til Serie A og Inter Milan hvor han fortsatte å levere for første gang i 2010 ble det fire trofeer, Serie A, Coppa Italia, Supercoppa italiana di calcio og Masterligaen.

Metro skriver at Real Madrid, som han var manager for fra 2010 til 2013 er hans neste.

De europeiske mesterne er «på utkikk etter en ny manager i sommer», og at Mourinho blir tippet for å erstatte Santiago Solari, selv om Belgias hovedtrener Roberto Martinez også er i aktuell.