(c) Twitter: Manuel Akanji

Hvis du spør en Bayern München fan om hva som er årsaken til deres svake 4.plass i Bundesliga vil de sikkert si noe om sitt eget lag, men veldig fort peke på at Borussia Dortmund plutselig har blitt veldig gode. – En sentral årsak til suksessen og førsteplassen i serien Manuel Akanji.

Liker ikke måten Mourinho spiller fotball

Det som alltid skjer, når noen gjør det så bra som Manuel er at det vekker interesse fra en rekke klubber, inkludert hans barndoms drømmeklubb Manchester United. Det som finnes av presse mener at det bare er et tidsspørsmål før han setter fotballskoene sine på gressmatta, ikke som motstander slik han gjorde da han spilte for Basel i Champions League, men som en del av laget.

Les: Bundesliga-spiller sendte kona på klubbens treningsøkter

Til tyske WAZ forteller sveitseren at han i mange år elsket å se Manchester United spille ikke lenger er så spennende.

(c) Twitter: Manuel Akanji

«Det stemmer at jeg var stor United-tilhenger da jeg var yngre. Men i øyeblikket så ser jeg ikke så mye på kampene deres fordi jeg liker ikke måten José Mourinho spiller fotball på», sier Akanji til avisen.

Manchester United har siden Sir Alex Ferguson gikk av med pensjon i 2013 blitt trent av David Moyes, Louis van Gaal og nå av José Mourinho. Ingen av etterkommerne har klart å skape noe som ligner på tidligere storhet. – Manchester United var verdens største magnet på unge fotballfans, tiltrekningskraften er iferd med å avta, du får ikke en «larger than life» følelse av et lag som ligger på 8.plass i Premier League.

Manuel Akanji har ikke hast med å komme seg bort fra Dortmund, det frister for mye å se hvor langt de kan nå..  Idag ligger de på førsteplass i Bundesliga 7.poeng over Borussia Mönchengladbach.

(foto: akanji, twitter)

«Man planlegger ikke karrieren. Det kan alltid være noe som kommer i mellom, som skader. Jeg prøver bare å vise meg frem hvor enn jeg er», sier Akanji på spørsmål rundt overgang.

23-åringen var del av den sveitsiske landslagstroppen som spilte seg til åttedelsfinalen under sommerens VM i Russland. Der ble Sverige et nummer for store.

I Champions League smiler også livet til de gulkledde, som allerede er klare for sluttspillet. De ligger i skrivende stund på andreplass i gruppe A, bak Atlético Madrid.

Manchester United, ligger helt nede på 8. plass i Premier League, vi får regne med at de senere idag klarer å hente tre poeng, de tar imot Fulham på Old Trafford. Fulham ligger på sisteplass med bare 9.poeng etter 15 kamper.

Les på Popidol: Er dette virkelig fremtiden?