Bare Schalke 04 gjør det dårligere i Bundesliga enn Köln, etter hjemmetapet 2 – 3 mot Mainz på søndag var klubben kjappe med å bytte manager, ut døra med øyeblikket virkning Markus Gisdol og inn en kar som de kjenner godt 67 år gamle Friedhelm Funkel.

Funkel som ledet Köln i 2002/03 har en tøff, men ikke umulig oppdage, det er seks serierunder igjen og tre poeng opp til trygg plass, første mulighet i poengjakten blir borte mot Leverkusen på lørdag.

«Laget har gjort gode prestasjoner i det siste, men har ikke fått uttelling. Nå handler det om å få poeng med den samme innsatsen, slik at vi kan overleve i ligaen. Jeg er overbevist om at vi kan klare det» sier Funkel i pressemeldingen.

Les: Phil Neville må kvitte seg med en «DP» innen fire dager

Gisdol fikk snaut halvannet år i sjefsstolen i Köln noe som faktisk er ganske lenge, klubben har som vane å bytte ledere raskt. «Vi vil absolutt nå målet vårt om å holde oss oppe, og for å gjøre det, må vi få resultater. Der har vi stagnert de siste ukene. Med trenerskiftet ønsker vi å gi laget nye impulser i denne avgjørende fasen av sesongen», sier Köln-direktør Horst Heldt.

Les på F7: Flyr vil fly fra i sommer