Et av de rolige øyeblikkene til de to. foto: chelsea)

Chelsea-supporterne digget Diego Costa da han var på høyden. 58 scoringer på 120 kamper – og alltid i bråk med motstanderne. Denne spillertypen går rett hjem i verdens tøffeste liga. Så ta småsjenerte Kai Havertz entret Stamford Bridge, var Costa målestokken.

Ikke overraskende kom kritikken mot tyskeren allerede etter noen uker på balløya. For pinglete, vil ikke nok, for puslete. Frank Lampard prøvde å berolige supporterne om at gutten trengte litt tid, noe supportere sjelden aksepterer.

Les: Real Madrid skulle ryste Barcelona skikkelig på overgangsmarkedet i 2019

Så da Chelsea møtte motgang utover høsten, var Havertz og landsmann Werner lette bytter. Men da begge ble, var det Lampard som måtte tildeles offerrollen.

Vi mistenker det var et stort håp da Chelsea ansatte Thomas Tuchel, om at tyskeren var rett mann til å skjønne seg på de to tyskerne og sette investeringene på godt over milliarden i arbeid.

Timo Werner har sakte men sikkert kommet seg opp av gjørma, og for Kai Havartz har det virkelig tatt av i det siste.

I 4-1 seieren over Crystal Palace sto 21-åringen for scoring og assist på de to første Chelsea-scoringene – nettopp det Lampard trengte da han pekte på Havertz før denne sesongen.

Thomas Tuchel viser at han har skjønt at Chelsea har – og skal ha – et mangfold av angrepsspillere der ikke alle vil være som krigeren Costa.

-Han er ikke en Diego Costa-type, og jeg forventet ikke at han blir sånn. Han er ikke den spilleren som man kommer til å merke eller se sinna. Noen spillere føler man får momentum ved å slåss med andre. Til tider kan man ta feil av kroppsspråket hans, for det oppleves at han ikke gir nok. Han har en stille karakter, men jeg er klar over kvalitetene hans, forklarer Tuchel ifølge Goal.

Fortsetter Havertz å levere og hjelpe Chelsea til topp-fire plassering i Premier League – og så langt som mulig i Champions League – kan han suge på tommelen sin for supporternes del. Da er Diego Costa glemt.

Les: Sikker Frank Lampard er voksen nok til å overta etter managerlegende