(c) Bilde: Molde FK: Mike Garrity

Molde, Odd og Bodø/Glimt kniver i toppen av Eliteserien, Molde er ikke så «alene» på toppen som de skulle ønske etter at Rosenborg har falt fra. – De tenker nå langsiktig og henter inn kompetanse fra klubber som har lykkes.

På plass i Molde som akademitrener, Mike Garrity har i en årrekke jobbet med å utvikle Trent Alexander-Arnold og andre Liverpool-talenter.

Les: Gjett hvem som viser frem neste års Real Madrid-drakt!

39-åringen  Liverpool-akademiet i 13 år og har med seg bøtter med erfaring og ikke minst han har jobbet med Moldes akademisjef Iain Brunskill, som også var trener i Liverpools akademi i ti år.

«Jeg har sett spillerne hele veien fra de er ni år til de spiller seg inn på førstelaget. Trent Alexander-Arnold for eksempel er en spiller jeg har jobbet med fra han kom til klubben som åtteåring til der han er i dag. Det er fantastisk å se den utviklingen han har hatt personlig og tilfredsstillende som trener å ha vært med på å hjelpe en spiller til å nå sitt fulle potensial» sier Garrity til Moldes nettsted.

Michael Garrity (39 år) kom til Molde fra Liverpool forrige uke. En telefon fra akademisjef Iain Brunskill overbeviste engelskmannen til å ta fatt på en ny og spennende utfordring.

Han har bygget seg opp en lang trenererfaring, siden han begynte som trener for de yngste spillerne i Liverpool i 2005. Han har jobbet seg oppover i gradene og inntil nylig jobbet han med U23-laget i Liverpool.

Les på Popidol: Forbanna russere lager sin egen «Chernobyl» TV-serie

«Nå har jeg fått en fantastik mulighet til å utvikle unge spillere her i Molde, som på sikt vil hjelpe førstelaget. Samtalene jeg har hatt med manageren og direktøren bekrefter at dette er en klubb som satser på utvikling» sier Garrity.

Han jobber nå med å fullføre UEFA Pro-lisens, den høyeste trenerutdanningen.

– Jeg kommer ikke hit med en tryllestav. Men jeg tar med meg mye erfaring fra Liverpool, hvor jeg har jobbet med svært dyktige folk. Jeg vil bidra med mine meninger og erfaringer og jeg kan se ting med nye øyne. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe spillerne og klubben i Molde til å nå sitt potensiale, sier Garrity.