Det kan bli gullfeiring på Bodø/Glimt med seier eller uavgjort mot Strømsgodset. Foto: Erik Svendsen / FK- Glimt

MARIENLYST: (SPORTEN) ( STRØMSGODSET – BODØ/GLIMT 1 -2) Bodø/Glimt har skrevet Nord-norsk fotballhistorie som det førstelaget som vinner Eliteserien. Det skjedde etter to mål på tolv minutter.

– Vi er heldig, som egentlig leder 0-2. Vi var gode de første 20 minuttene, men så synes jeg Strømsgodset får litt for mye spillerom, sa Kjetil Knutsen til Eurosport i pausen.

Hjemmelaget presset høyt innledningsvis, og fikk betalt med det høye presset. Salvesen kombinere fint med spisskollegaen Mawa, som dog ikke får beinet ballen bak Nikita Haikin i Glimt-målet.

– Er litt forbanna, for vi slipper inn til enkle mål og slurver fremover i angrepsspillet vårt, sa Lars Vilsvik til Eurosport i pausen.

Det tok bare fire minutter av oppgjøret før, gjestene fra Bodø, startet på gullfeiringen etter at Glimt kommer oppover på høyresiden og inne i feltet blir det en brytekamp mellom Vilsvik og Junker. Den duellen seirer Kasper Junker i , som sender gjestene fra Bodø/Glimt i ledelsen.

– Bodø/glimt har god kontroll på kampen, sa Eurosport ekspert Tor Ole Skullerud underveis i første omgangen.

To scoringer på tolv minutter

Hjemmelaget fikk sine sjanser, men udyktighet avgjør masse i fotball. Bare kvarteret spilt og gjestene går opp i 0-2 etter at Zinkernagel banker ballen ned i det høyrehjørnet for Viljar Myhra i fra 18 meter. Selv om det var rimelig enkle mål som gjestene scorer, er det fortjent, men scoringer på tolv minutter sier sitt om årets Bodø/Glimt.

Utover i oppgjøret vippet kampen. Dog hadde gjestene det lille overtaket i kampen, hjemmelaget slet virkelig med å bryte ned et kompakt defensivt Bodø/Glimt-lag. Gjesten satte linja på drøye 25 meter.

Hjemmelaget spilte seg inn i kampen og kunne ha vært nære en utligning ved flere anledninger. Men som ofte før med Strømsgodset denne sesongen så er det alt for ubesluttsom foran motstander målet, det var heller ikke et unntak de første førti av omgangen.

Gullet er altså på vei til Bodø. For andre omgangen startet slik, vi avsluttet den første omgangen. Så skulle det ikke gå alt for lenge, før gjestene var frempå. Sampsted drar seg fint inn i banen,og klinker ballen like utenfor målet til Viljar Myhra.

Strømsgodset spilte seg til sjansen, nærmest var SIF-kapteinen Mikkel Maigaard slår inn fra venstre. Inne i felte er den tidligere Strømsgodset-spilleren Marius Høibråten sterkest og får den vekk fra farlig området.

Gullfeiringen kan starte

Timen spilt skal Kasper Junker punktere kampen, men den normalt så sikre dansken bommer på ballen, etter et flott innlegg fra Ola Solbakken. Like etter er det hjemmelaget som er frempå, men der blir Moses Mawa alt for alene i angrepet. Seriemesteren beviser hvorfor de er pr,dags dato best i Norge på å spille fotball. Det er rett og slett «klasse» når dem angriper. Det er fart og trykk i samtlige elleve i gul-drakt.

– Vi vinner til slutt, som hele Norge har snakket om i flere måneder. Det sitter en veldig glad gjeng inne i garderoben, sier Kjetil Knutsen til Sporten.com

Så fem minutter før fulltid får hjemmelaget reduseringen. Valdimir Ingimundarson som enkelt breddsider ballen i målet bak Nikita Haikin i Bodø/Glimt målet, etter et flott forarbeid fra Mikkel Maigaard som legger inn over Nikita og der setter islendingen inn 1-2. Strømsgodset fikk flere sjanser, to minutter før de nittiminuttene var innbytter Tokstad nære utligningen, men alle poengene blir mer opp til Bodø. For det ble ikke flere scoringer på Marienlyst i Drammen.

– Endelig, er gullet i boks. Vi er ikke helt fornøyd med kampen, men sesongen er komplett, sier Ulrik Saltnes til Sporten.com.