Det var en stor dag for Ajax i går da de kjørte over Heerenveen 5 – 0 og tok seriegull. Det er bare en kamp igjen i denne Eredivise sesongen med fire poeng ned til nummer to PSV Eindhoven var det ikke tvil lenger.

Samtidig som Ajax-fans, spillere og manager Erik ten Hag ble hans etterfølger Alfred Schreuder annonsert som ny manager. – Han har tidligere vært assistent for Ten Hag, men er nå i Brugge.

Ikke overraskende: Barcelona nekter å motta Harry Maguire for Erik ten Hag sitt viktigste mål

Det var en følelseslaget manager som tok farvel med Johan Cruijff ArenA, snart flytter han til Manchester.

Nicolas Tagliafico, Steven Berghuis, Sebastien Haller (straffe), innbytter Brian Brobbey og Edson Alvarez scoret for Ajax.

Noussair Mazroaui ble i likhet med ten Hag hyllet av publikum i sin siste kamp for klubben. Han bekreftet etterpå at han spiller for Bayern München neste sesong.

Feyenoord slo Go Ahead Eagles 1-0 i Deventer og ender på tredjeplass. Også Twente på 4.- og AZ Alkmaar på 5.-plass kjenner sine endelige plasseringer før den siste runden.

Les: Nekter at mine skattepenger skal finansiere Elon Musk

AZ, med tre norske spillere i Fredrik Midtsjø, Håkon Evjen og Aslak Fonn Witry, måtte nøye seg med 2-2 mot Utrecht da hjemmelaget utlignet fire minutter på overtid

PSV gjorde sitt for å utsette Ajax-festen, men må tross 3-2-seier over Nijmegen nøye seg med 2.-plass.

Spenningen i siste serierunde dreier seg mest om hvem som rykker rett ned med Zwolle, som er fortapt etter onsdagens 0-2-tap for Sparta Rotterdam, og hvem som får spille kvalifisering. Willem II på nedrykksplass er to poeng bak Fortuna Sittard og Sparta Rotterdam.

Les: Pengemaskinen Borussia Dortmund