Femdobler lønna

Kan finne veien tilbake til Europa. Straks.

Neste år skal ikke LA Galaxy havne utenfor sluttspill, de har ny trener og de legger en gigantisk sum på bordet for å beholde sin svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic.

Klubben femdobler lønnen til 7,2 millioner dollar i året og setter med det rekord i MLS.

Det er avisen Los Angeles Times som melder verdien på Ibrahimovics nye ettårskontrakt. Den tidligere lønnsrekorden tilhørte Kaká. Brasilianeren tjente årlig 7,16 millioner da han var i Orlando City mellom 2014 og 2017.

Les: Nok en waliser får teste seg som lagkamerat til Ronaldo

I norske kroner er Zlatan-avtalen verdt 61 millioner. Det er fem ganger så mye som han fikk i sitt første MLS-år. 37-åringen forlot Manchester United til fordel for Galaxy i mars i fjor.

Han gjorde en knallsterk debutsesong med 22 ligamål, der flere var av det utsøkte slaget, men som lag skuffet Galaxy. For annen sesong på rad greide ikke storklubben å ta seg til MLS-sluttspillet.

Det gikk en stund rykter om at Ibrahimovic var på vei tilbake til Milan i Italia, men han valgte å bli i USA. Det blir han nå belønnet for med sin nye kontrakt.

På grunn av lønnsreglene i MLS må Los Angeles Galaxy gjøre grep etter Zlatans resignering. I den nordamerikanske toppligaen kan hver klubb kun ha tre spillere på såkalt «designated player»-kontrakt. Det vil si spillere som ikke er involvert i lønnstaket satt av MLS. Den nye Ibrahimovic-lønnen utløser en av disse kvoteplassene.

Dermed må LA-klubben enten reforhandle eller kvitte seg med Romain Alessandrini, Jonathan dos Santos eller Giovanni dos Santos, som i dag har DP-avtaler i Galaxy.

– Vi har en stor jobb foran oss, innrømmer Galaxy-president Chris Klein til Los Angeles Times.