Tilbake til røttene. Får spillere som ikke bare er ute etter en grisete stor paycheck. (foto: barcelona, twitter)

I 2020/2021 hadde Barcelona en samlet utgift til spillerlønninger på 332 millioner euro (capology.com). Smak på den: Nesten 3,2 milliarder kroner. Siden 2014 hadde den tidligere Barca-presidenten Josep Maria Bartomeu ledet en klubb som for enhver pris skulle ta det største titlene – i det minste sette på plass erkerivalen Real Madrid.

Det gikk i 2014-15 sesongen med seier i Champions League, de neste tre sesongene dreide alt seg om Real Madrid. Nå vant Barca riktignok en halv håndfull La Liga-titler, men Bartomeu hadde rigget troppen for så mye mer.

Les: L’ Equipe: Arsenal i clinch med Tottenham om fransk midtbanespiller – begge overbevist de sikrer signaturen

Så kom viruset skyllende over oss, og en ikke-bærekraftig lønnsstruktur ble avkledd. Bartomeu ble presset ut, Messi med sin lønn på rundt 1,3 milliarder (capology.com) det samme. Nå bygger Laporta opp en tropp der spillerne, uansett status, må akseptere en ny situasjon i klubben – eller stikke.

Klubbpresidenten har pratet om veien videre, og bruker Haaland som eksempel på en spiller som gjør seg selv uaktuell for Barca (les: fire forsterkninger i sommer, men Haaland har spilt seg ut av Barca-drakten).

For Ousmane Dembélé blir det også en ny virkelighet. På vei ut av Camp Nou som free agent er det ingen hos Barcelona som lenger strekker seg forbi en bærekraftig lønnsstruktur.

Ny energi på alle mann. (foto: barca, twitter)

-Dembélé er en fantastisk og sjarmerende gutt – i det minste har han ikke forårsaket problemer siden vi tok over klubben (i mars 2021). Akkurat nå ser vi den beste Dembélé vi har sett i Barcelona, sier Laporta til Mundo Deportivo.

Les på Engelske Klubber: Trenergeniet Marcelo Bielsa ledig på markedet – kaster seg på muligheten

Men fortsatt ikke nok til å la 24-åringen cashe ut rundt 3,7 kroner i ukelønn (capology.com)

-Vi gav ham et tilbud som løp ut 20. desember. Han besluttet å ikke godta det. Xavi har sagt at han regner med ham, fordi han er en spiller som gjør forskjell. Vi får se. Tilbudet er utløpt og vi er allerede i gang med å sette lønnsnivåene (de nye) som alle spillerne som ønsker å bli neste sesong må akseptere, sier Laporta.

Aksepter en lønn Barcelona kan leve med – eller forsvinn.

Her er en som definitivt ikke klager på lønna. (foto: barcelona, twitter)

Les: Harry Kane drar ingensteder

Vi kjenner at vi blir optimistiske når vi hører klubbpresidenten. Fra nå av skal Barcelona ha spillere som ønsker å spille for Barca – til en lønn Barcelona kan leve og vokse med. Et aldri så lite sunnhetstegn i fotballens ville verden?