Får spillere som virkelig vil dra på seg Barca-drakten. (foto: barca, twitter)

Klubbpresident Joan Laporta har for ikke så altfor mange månedene siden gått breialt ut med han skal skaffe klubben Erling Haaland. Nå er lista lagt på et noe mer realistisk nivå for den økonomisk pressede giganten. Men forsterkninger, det skal Xavi få til sommeren.

Dani Alves, Ferran Torres, Aubameyang og Traoré ble hentet inn til Camp Nou, en skikkelig vitamininnsprøyting som fikk spenning tilbake i La Liga for Barca-supporterne. På tampen av mars prates det ikke lenger om frykten for å stå utenfor Champions League neste sesong, nå prater Xavi om at de fortsatt har mulighet til å ta La Liga-titlen fra erkerivalen Real Madrid.

Les: Marcelo Bielsa er tilbake!

Dette er bare begynnelsen, lover klubbpresidenten. I et intervju med Mundo Deportivo legger Laporta ut om den nære fremtiden.

-Vi kommer til å hente minst fire forsterkninger som styrker angrepet, midtbanen og forsvaret, sier Barca-presidenten.

Laporta tegner og forklarer. (foto: barcelona, twitter)

Og Haaland?

-Haaland? Jeg har sagt det før. Det er overganger vi ikke kan ta fordi det vil ramme klubben økonomisk inn i 2023. De som vil med, og det er mange, skal overholde lønnspolitikken vår, kommer det fra en offensiv klubbpresident.

Minst fire forsterkninger, altså. Ifølge den hyperaktive overgangsjournalisten Fabrizio Romano er to av dem allerede på plass. AC Milans Franck Kessies kontrakt er allerede underskrevet, Chelseas Andreas Christensen har en muntlig avtale med Barcelona.

Les: Southampton-eier jobber med nytt kjøp – så dukket plutselig Roman Abramovich opp som konkurrent

Barcelona digger sine free agents. Når de i tillegg innordner seg den nye lønnsstrukturen i klubben, blir det perfect match.