Diego Simeone

Liverpool som virket helt uovervinnelig lenge har i det siste hanglet, både i Premier League, som de i praksis har vunnet og i Champions League. – Inn i gårsdagens kamp lå de allerede bakpå 0 – 1 ovenfor Atletico Madrid.

Bare noen timer før Donald Trump innførte innreisestopp til USA fra Europa var ikke mye frykt for coronavirus som kunne spores da et fullsatt Anfield onsdag dannet rammen for den avgjørende åttedelsfinalen mellom de forsvarende mesterne Liverpool og Atletico Madrid.

Les: Bare en publikummer igjen

Den første kampen i Madrid hadde endt med 1-0 seier for Atletico.

For vertene var kaptein Jordan Henderson og Andy Robertson tilbake etter fraværet i helgen, mens Diego Simeone startet med Diego Costa i angrep. – Liverpools førstekeeper Alisson Becker har en hofteskade og måtte stå over.

Les: Våpenhvile frem til etter andre Manchester City kamp

De forsvarende Champions League-mesterne er ute av turneringen etter Atletico reiste seg og snudde 0-2 mot Liverpool på Anfield etter ekstraomganger.

Det var i det hele en merkelig kamp med mye nerve, Atlético Madrid la seg umiddelbart bakpå og satset på kontringer, en strategi som helt til det hadde gått 97 minutter (ekstraomganger) virket feilslått.

Rett før pause etter konstant press fra Liverpool kom en perle av et mål, Georginio Wijnaldum kom «flyvende» og kom seg alene på et innlegg fra Alex Oxlade-Chamberlain. Ca fra straffemerket header han ballen ned i bakken så den spretter i lengste hjørne.

En ball som var umulig for Atletico Madrid keeper Jan Oblak å ta, den slovenske keeperen var Atletico sin viktige spiller og han sementerte sin posisjon som en av verdens aller beste keepere.

Mot pausen var både Sadio Mané, Roberto Firmino og Chamberlain alle i nærheten av scoringer, men trioen måtte akseptere at Oblak hadde en av hans virkelig gode dager på kontoret.

Som vi skulle se , reservekeeper Adrián mistet etterhvert konsentrasjonen og hadde ikke en like god dag på jobb. Etter kampen støttet manager Jürgen Klopp sin keeper: «Han er en mann. Han vet det. Han har reddet oss så mange ganger tidligere»

Både Liverpool og Atletico har et hjemmemål og det går til ekstraomganger. Etter 94 minutter er Roberto Firmino frempå med en retur. Wijnaldum slår inn, først avslutter brasilianeren i stolpen, men returen får han tilbake hos seg selv, og 2-0. – På dette tidspunktet er Liverpool videre i Champions League.

Rett etterpå snur kampen og Atletico tar over verden i løpet av noen få minutter. Joao Felix sender i det 97 minutt igjennom til innbytter Marcos Llorente som prikker inn 2 -2 .

Så er Marcos Llorente frempå igjen, Morata og Llorente setter fart, førstnevnte spiller til Llorente som tar et par touch og hamrer til reservekeeper Adrian ser ikke utgangen på skuddet.

Og så den berømte spikeren i kista etter 120 minutter, Llorente og Morata som virkelig har «funnet hverandre» kombinerer og sistnevnte spilles fri. Alene med keeper er han iskald og legger den i korthjørnet til Adrian!

«Vi er selvsagt veldig skuffet og særlig over de to målene som vi slapp inn. Enhver feil eller konsentrasjonssvikt vil straffe seg» , sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson til BT Sport.

Troppene til Diego Simeone hadde lykkes i utføringen av strategien, ligge bakpå og la Liverpool spille. – Det som var en utmattelsesteknikk virket, selv Virgil van Dijk så passiv ut mot slutten.

Atletico Madrid sikret billetten til Champions League-kvartfinale med en 3-2 seier – totalt 4-2.

Liverpool – Atletico Madrid 2-3
Champions League Sluttspil
43′ 1-0 Georginio Wijnaldum
94′ 2-0 Roberto Firmino
97′ 2-1 Marcos Llorente
105′ 2-2 Marcos Llorente
120′ 2-3 Alvaro Morata