Om bare to måneder utløper Gianluigi Donnarummas kontrakt med AC Milan, men nå skal den 22 år gamle stjernekeeperen ha satt forhandlingene med forskjellige beilere på pause.

AC Milan er interessert i å forlenge avtalen, mens erkerivalen Juventus også er ute etter å signere keeperen.

Det er imidlertid ingen av klubbene som er sikre på å spille i Champions League neste sesong, og det er nettopp det som nå får Gianluigi Donnarumma til å sette kontraktsforhandlingene på pause. Det skriver Sky ifølge Football Italia.

Hvem havner i topp 4?

Oddsene for hvor Donnarumma ender opp er foreløpig jevnt fordelt mellom de forskjellige klubbene, og det kan være gode penger å hente hvis man spiller på det riktige laget. Hvilke lag tror du ender blant de fire beste i Serie A? Hvis du er overbevist om at du sitter inne med det riktige svaret, kan du alltids satse et par kroner hos en bookmaker eller et nytt casino med oddsspill.

Med fem runder igjen av Serie A er Juventus og AC Milan nummer fire og fem i ligaen, der de er a poeng med 66. Napoli på tredjeplass har også 66 poeng, mens Lazio har spilt en kamp mindre og ligger rett bak dem på sjetteplass med 61 poeng. 

En spennende kamp om Champions League-plasseringene i Serie A venter, og det kan ha innvirkning på hvor Gianluigi Donnarumma fortsetter karrieren. Han vil spille i den prestisjetunge turneringen, som han ennå ikke har prøvd, og det er med andre ord uvisst hvilken klubb som kan tilby ham det. 

Juventus med lukrativt tilbud

Corriere dello Sport skriver at Juventus blander seg inn i sagaen og tilbyr Gianluigi Donnarumma en kontrakt som er mer innbringende enn AC Milans kontrakttilbud. Ifølge avisen har Juventus tilbudt Donnarumma en årslønn på mer enn 75 millioner kroner, og det er noe bedre enn tilbudet stjernekeeperen har fått fra AC Milan. Milan-klubben har «bare» tilbudt en årslønn på 60 millioner kroner.

Spillerens agent, Mino Raiola, har også et godt forhold til Juventus, noe som kan gjøre forhandlingene lettere for Torino-klubben.

Juventus har for tiden Wojciech Szczesny og 43 år gamle Gianluigi Buffon i mål, men sistnevnte har en kontraktutløp i sommer. Det er med andre ord på tide å finne en fullverdig etterfølger som kan vokte buret i mange år fremover. Hvis Gianluigi Donnarumma går til Juventus, vil han langt fra være den første spilleren som spiller for både AC Milan og Juventus. De siste årene har spillere som Andrea Pirlo og Leonardo Bonucci gjort det samme, mens Zlatan Ibrahimovic også spilte for Juventus før han kom til AC Milan.

Juventus og AC Milan er begge blant de gjenværende Super League-klubbene, og er fortsatt truet av UEFA-bossene med utelukkelse fra europeisk fotball.