Hugo Vetlesen har signert en kontrakt med Bodø/Glimt frem til sommeren 2023.

Nå gleder stortalentet fra Stabæk seg til selv å bli en del av mirakelet i nord:

– Det Glimt har gjort er helt eksepsjonelt. Nå får jeg muligheten til selv å bidra, samtidig som jeg kan lære av det som gjøres her og fortsette utviklingen som fotballspiller, sier Vetlesen kort tid etter at overgangen til de suverene serielederne ble en realitet.

Han er krystallklar på at Glimt har noe meget spennende på gang, og at det har vært interessante dager å vente på om klubbene skulle komme til enighet.

– Jeg har visst om interessen fra Glimt noen dager. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang i nye omgivelser, medgir 20-åringen.

Skal rendyrkes som indreløper


Han gleder seg til å bli en del av måten Glimt trener og spiller fotball på. Han har snakket med trener Kjetil Knutsen og fått klar beskjed om hvilken posisjon han er tiltenkt på Aspmyra.

– Jeg kommer til å bli rendyrket i indreløperrollen, forklarer han.

– Passer du høyre- eller venstresiden best?

– Jeg kan spille like godt i begge posisjonene, svarer han uten å nøle.

Og nettopp her har vi litt av forklaringen på hvorfor han skiftet ut Stabæk og Nadderud med Aspmyra og Glimt. I Stabæk slo han gjennom allerede som 17-åring og spilte 26 seriekamper allerede i 2017-sesongen, da Glimt spilte i OBOS-ligaen og rykket opp etter sin egen jubelsesong.

– Ble litt for anvendelig

Siden den gang har Vetlesen fortsatt å være en meget viktig spiller i Stabæk, hvor han allerede står bokført med 93 kamper i Eliteserien og fem scoringer. Utfordringen ble at han aldri ble rendyrket i en og samme posisjon.

– Jeg har ingenting å klage på i Stabæk. Uten dem hadde jeg aldri sittet her. Problemet mitt ble at jeg var litt for anvendelig. Jeg har spilt alt fra indreløper, til kant, til en fri rolle som tier og anker på midtbanen. Jeg har spilt stort sett alt bortsett fra spiss i de offensive rollene, forklarer den sylferske Glimt-spilleren.


Noe som kanskje har medført at den forventede utviklingen som spiller ikke har blitt som han ønsket.

Lyttet til gode råd fra Jens Petter
Nå er han sterk i troen på at utviklingen kan få fornyet kraft under regimet til Kjetil Knutsen i Glimt. Med seg på ferden nordover har han fått gode råd, og litt masing, fra landslagskompis Jens Petter Hauge:

– Jens Petter og jeg har spilt på samme landslag i flere år. Vi har blitt veldig gode venner de siste to årene. Vi snakker egentlig sammen daglig, medgir Vetlesen.

– Hva har han rådet deg til i denne sammenheng?

– Han har rådet meg til å velge Glimt, og han har mast litt på at jeg skulle velge Glimt, smiler 20-åringen og legger til:

– Han har fortalt mye bra om klubben. Det stilles høye krav til hver eneste trening, forteller nykommeren.

– Dette blir kanon

Jens Petter Hauge, som debuterte for AC Milan hjemme mot Spezia søndag, er skråsikker på at kompis Vetlesen blir en suksess i helgult:

– Hugo er en god spiller som kan ta store steg i Glimt. Han vil gli lett inn i gruppa og tilpasse seg måten det spilles fotball på. Dette blir kanon, er spådommen til AC Milans nye venstrekant.

Trener Kjetil Knutsen er naturlig nok meget fornøyd med å ha sikret seg et stortalent fra en konkurrent i Eliteserien:

– Dette er en meget spennende Glimt-signering. Utrolig nok er Hugo en 20-åring med erfaring. Jeg tror at det å bli en rollespiller for oss i Glimt, kan være med å få ut et veldig spennende potensial hos ham. Litt som vi har sett med Sondre Brunstad Fet til nå i sesongen, sier Glimt-sjefen.

– Det er jo perfekt


Han mener videre at dette var perfekt tidspunkt å røre litt i gryta for Glimts del. Det handler om å holde spillerne i startoppstillingen på tå hev. Det gjøres gjerne med enda skarpere konkurranse.

– Vi har fulgt Hugo over tid. Det er ikke ofte Glimt henter spillere med den CVèn han allerede har. Han ga også et meget godt inntrykk da jeg fikk snakket med ham tidligere i dag. Han passer godt inn i vår måte å spille på, og den kulturen vi er i ferd med å bygge opp her, forsikrer Glimt-bossen.

– Hva tenker du om at Jens Petter han bidratt til operasjon overtalelse her?

– Jens Petter fortsetter å bidra for Glimt selv om han spiller i Italia. Det er jo perfekt, smiler Glimt-treneren.

Hovedpersonen selv flyr sørover mandag og regner med å være på plass i Bodø igjen allerede fredag.

– Jeg må nedover for å pakke sakene, smiler han.

– Hva er det viktigste du tar med deg?

– Det blir mest litt klær, og play station, så klart, innrømmer Vetlesen.

Mange å takke i Stabæk


Stabæk-fansen liker neppe at en av deres egne nå drar videre nordover. Selv trøster den nye Glimt-spilleren seg med at man iallfall unngikk det verste bråket som oppsto da tidligere lagkompis Ola Brynhildsen forsvant gratis til Molde.

– Jeg er veldig glad for at Stabæk fikk igjen litt penger for det de har investert i meg. Det var viktig. Jeg har mange trenere jeg må takke. Jeg er glad i klubben og har hatt det veldig fint. Nå var tiden inne for å prøve noe nytt, og jeg overbevist om at det å dra til Glimt er riktig steg videre for meg. Jeg gleder meg stort til å være med å sikre et historisk seriegull, for deretter å fortsette utviklingen min som spiller, avrunder 20-åringen.