Ullevaal: (SPORTEN) Erling Braut Haaland kommer til Serbia-kampen med 35 mål på de siste tolv månedene. Det aller meste handler om han inn mot avspark.

Norges Fotballforbund startet oppkjøringen til EM-omspillet med å servere indrefileten direkte. Haaland kom først ut på pressekonferanse sammen med landslagssjef Lars Lagerbäck mandag.

Det gjør at Haaland slipper unna flere spørsmål fra mediene før kampen torsdag. Haaland syklet bare litt på ergometersykkel mens deler av troppen spilte fotball under mandagens treningsøkt.

Tirsdag trener alle. Ingen har levert positiv covid-19-test.

Det norske laget er nummer 44 på FIFA-rankingen mot Serbias 31.-plass.

– Det er to «grævla» gode lag som møtes. De har gode enkeltspillere, og vi har gode enkeltspillere. Serbia har også et godt kollektiv, sa Haaland på spørsmål fra pressen.

Mandag var Haalands navn og bilde å se på sportssidene i de aller fleste store serbiske avisene.

– Bare gud kan redde oss unna Haaland, sa fotballprofilen Dragoslav Stepanovic i avisen Informer.

Haaland har planer om å lese «seg – ekstra godt» nøye på forsvaret til Serberne

– Jeg har ikke tenkt så mye på det ennå, men jeg kommer nok til å se litt ekstra på dem jeg skal spille mot i de neste dagene. Det er alltid litt å hente der, sa Haaland til Sporten.com

Drømmeår for Norge og Halland

Det ligger an til at Serbias kaptein, den 34-årige Inter-spilleren Aleksandar Kolarov, får hovedoppgaven med å stoppe Haaland.

Serberne mener han er best skikket til å matche Haalands fart og fysikk, men mange tviler på at han lar seg stoppe.

Nordmannen har scoret 35 mål i obligatoriske kamper for Norge (3), Salzburg (11) og Borussia Dortmund (21) i løpet av de siste tolv månedene.

I samme periode er markedsverdien hans, ifølge Transfermarkt, vel firedoblet til 875 millioner kroner med mandagens eurokurs.

– Han er i fantastisk utvikling og er på internasjonalt toppnivå, sa Lars Lagerbäck om Haaland.

Tett program

Norsk seier gir omspillfinale mot Israel (94 på Fifa-rankingen) eller Skottland (49) i Oslo i november.

Norge spiller hjemme mot Romania og Nord-Irland søndag og onsdag neste uke i Uefas nasjonsliga.

I den turneringen har det norske laget tre poeng på to kamper etter tap (1-2) mot Østerrike hjemme og 5-1-seier over Nord-Irland borte.

Etter suksess oppskriften mot Nord-Irland, ser det meste ut til at Haaland danne to-spann med Aleksander Sørloth. Med seg på flankene ligger det ikke så mye overrasker i at Steffan Johansen tar venstre siden, med Sander Berge og Markus Henriksen om han riktignok blir spille klar, ikke uventet er det Martin Ødegaard på høyre.

Forsvaresfireren er litt vanskeligere å forutsi, men Østigård spilte høyreback i formasjonsøkten, men her vil nok Lagerbäck velge samme som sist, foruten kommer Tore Reginiussen inn, danner stopperpar med Ajer, samt Haitam Aleesami på venstrebacken.