Har bedt om målgarantist, den største ser ut til å bli ledig neste sommer. (foto: barcelona, twitter)

De siste måneden har det blitt tydelig at det er noe som skurrer på forhandlingrommet mellom Bayern og målgarantisten (helt bokstavelig talt) Lewandowski. Fra å ikke gidde å kommentere ryktene om at nr. 9 er på vei bort fra München, er Bundesliga-klubben nå på offensiven for å fjerne all tvil om at det skjer i sommer.

-Robert Lewandowski har kontrakt med Bayern til 30. juni 2023 og han kommer til å fullføre den, sier klubbdirektør Herbert Hainer ifølge tyske TZ.

Les: Haaland ute av Dortmund – nå forteller Bellingham om sine planer

Julian Nagelsmann tvinges også til å svare på spørsmål om det som skjer.

-Min mening om Lewandowski er kjent, hans kontraktssituasjon er kjent. Resten er klubbens anliggende, sier Nagelsmann.

Her er det lite som tyder på at partene er i nærheten av å lande på en forlengelse. Bayern München så hvordan kaoset rundt Harry Kane forrige sommer påvirket hele klubben, der deres målgarantist trengte måneder på å returnere til toppform etter den mislykkede overgangen til Manchester City. Bayern München går nå offensiv ut for å fjerne all tvil om at de kommer til å stå hardt på gjeldende kontrakt.

(fra transfermarkt)

Les: Planlegger at Bundesliga-rivalen igjen skal komme ut som taperen på overgangsmarkedet

Samtidig forteller dette at Lewandowski har gitt signaler om at han vurderer exit før tiden. 30. juni 2023 kommer raskt, muligheten som åpner seg 1. januar til å forhandle åpent med klubber utenfor Bayern kommer enda raskere.

Les: Eksklusivt: Todd Boehly’s vinnende Chelsea-bud rakner

Barcelona er klubben som er sterkest linket til Lewandowski, de digger sine free agent forsterkninger. Tolker vi signalene rett fra München, er det bare å starte planleggingen av forhandlingene med Big Lew. Januar er bare en sommerferie, sesongstart og juleshopping unna.