Arild Berg slik vi husker han med fart i beina og kreativ med ball

Hele fotballnorge er i sorg i dag etter vi for litt siden fikk nyheten om at Arild Berg er død. – Arild Berg ble av mange regnet som den mest talentfulle i den talentfulle søskenflokken

Det er med stor sorg vi fikk vite at Arild valgte å forlate oss i dag tidlig. Vi sitter igjen med mye kjærlighet og mange gode minner etter Arild, uttaler familien gjennom vakthavende prest Odd Eidner, i Avisa Nordland.

Familien er takknemlig for all støtte og omsorg i denne vanskelige tiden, opplyser familien.

Arild Berg fikk 113 kamper i serie og cup for Bodø/Glimt, og var broren til to andre klubblegender, Ørjan Berg og Runar Berg.

Den triste beskjeden kom bare et par dager etter Bodø/Glimt bestemte seg for å hylle Pappa Berg med en statue. – Bodø/Glimt hyller Harald «Dutte» Berg med en statue

 

– Mange mener at han var den beste av de tre brødrene, men det fikk vi aldri svar på, fordi han ble skadet og syk så tidlig i karrieren. De som så alle tre som unge gutter, mener at han var den som lignet aller mest på sin far i spillestil, sier VGs fotballekspert Espen Svegaarden til avisen.

Ola Haldorsen var på kaptein på Bodø/Glimt da Arild ble tatt opp i a-stallen som junior. Haldorsen minnes et eksepsjonelt talent.

– Han var et fantastisk talent, uten tvil. Han hadde kanskje det største talentet av brødrene, men dessverre ble han jo rammet av plager og fikk ikke noen videre karriere på grunn av det. Det var veldig synd. Han var helt unik da han slo gjennom, sier Haldorsen til Nettavisen.

Arild Berg tok et friår fra fotballen i 1996, på et tidspunkt da han var regnet for å være en av Norges største talenter. Han sjokkerte ved å gå til Gevir Bodø i 2. divisjon i etterkant.

Deretter ble det Bodø/Glimt igjen, før en overgang til Lyn. Arild Berg utviklet diverse helseplager og mistenkte at det dreide seg om kvikksølvforgiftning, og spilte aldri kamper for Lyn.

– Folk spør meg ofte om det der. Om jeg sørger over at jeg ikke fikk fullbyrdet meg selv som fotballspiller. Men greia med fotball; det handler like mye om da du var en liten gutt, du fikk være ute litt lenger på kvelden, du kom hjem med grønske på shortsen og la deg omtrent med fotballskoene på. Du skal vinne bra mange cupfinaler for å trumfe gleden du følte ved fotball som syvåring, fortalte han om den tunge perioden i et intervju med Bodø Nu i 2014.