Det 21 år gamle stortalentet Parfait Bizoza kom tilbake til sin barndomsklubb Aalesund i fjor og nå bærer det ut på nye eventyr i den russiske klubben FC Ufa.

Aalesund er stolte de har fostret en spiller som vekker interesse fra klubben utenfor Norges grenser, noe sportslig leder i Aalesund, Bjørn Erik Melland poengterer på klubbens sider: «Parfait er en lokal spiller som har utviklet seg mye det siste året, og vi er glade for at våre spillere gjør seg bemerket og blir interessante for større ligaer i Europa»

Parfait Bizoza er også fylt med takknemmelighet: «Jeg føler at jeg har tatt store steg i Aalesund, både som menneske og spiller. Jeg har vokst betydelig i stor grad. Jeg er veldig takknemlig for å få muligheten til å bli proff i en meget sterk liga».

Les: Endelig kom magien frem hos Tottenham

  • En god totalpakke
  • Jeg føler at jeg har tatt store steg i Aalesund, både som menneske og spiller. Jeg har vokst i betydelig stor grad. Jeg har mye å takke folk i og rundt klubben for, trenerapparatet og medspillerne mine. Uten dem hadde jeg ikke hatt en slik utvikling. I tillegg har jeg hatt en veldig god treningshverdag med fasiliteter som er av topp klasse, sier Skodje-gutten.

Vi er rimelig sikre denne Twitter-meldingen er en bekreftelse.

Les på Fransk Fotball: Sinna Marseille-fans oppfordrer til boikott

Da den russiske klubben kom på bana, og Bjørn Erik Melland informerte ham om interessen, gikk det ikke lang tid før Parfait hadde bestemt seg for å gå i samtaler med russerne.

  • «Det er hardt for meg også. Det er ikke enkelt. Aalesund er klubben min, som jeg er veldig glad i. Samtidig handler det om å ta steg, og det føler jeg at jeg gjør ved å gå til en klubb i det jeg mener er en topp seks-liga i Europa»

Les på Helsesjefen: Ny og banebrytende kunnskap om MS

Han er rask med å understreke at det gror godt i Aalesund, og at flere unge spillere har potensial til å markere seg i tangotrøya. Kanskje har han selv inspirert dem?

  • De som er yngre enn meg ser at AaFK er en klubb som er rå på å utvikle spillere, og at man kan nå målene sine ved å trene hardt. Jeg håper at jeg har bidratt med å pushe unge spillere og gått foran for å skape en god treningskultur, sier han.

Parfait benytter anledningen til å takke supporterne og folk i klubben for støtten, og er sikker på at Lars Arne Nilsen er i ferd med å bygge et godt lag.

Aalesunds sportslige leder, Bjørn Erik Melland, sier dette om overgangen:

  • Parfait er en lokal spiller som har utviklet seg mye det siste året, og vi er glade for at våre spillere gjør seg bemerket og blir interessante for større ligaer i Europa. Det bekrefter at AaFK er en klubb å utvikle seg i for spillere som er sultne på å nå langt. Vi i Aalesunds Fotballklubb ønsker Parfait lykke til i FC Ufa.