Ferran Torres

Snuoperasjonen til Barcelona etter Xavi Hernandez overtok som manager i klubben har pågått så lenge at snuoperasjonen er avsluttet og byttet ut med vedvarende suksess. – Med en kamp mindre spilt og 12 poeng opp til Real Madrid på førsteplass i La Liga må det et lite mirakel til for at Barcelona skal bli seriemestre i år.

Det så ut til at Levante skulle sikre ett poeng mot Barcelona, men på overtid dukket innbytter Luuk de Jong opp og sikret 3-2-seier og 15 ubeseirede kamper.

Se La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1 og mye mer direkte på UnibetTV

Det så ut til å bli poengdeling i gårsdagens kamp mellom Levante og Barcelona. Xavi Harnandez byttet inn De Jong da det var seks minutter igjen av ordinær tid.

Les: Flere europeiske giganter trapper opp jakten på Darwin, som har fått en heftig prislapp

Levante fikk tre straffespark i kampen, men de scoret «kun» på to av dem. Først sendte José Morales Levante i ledelsen etter 52 minutter. Kun fire minutter senere blåste dommeren straffe på ny, men Roger Salvador bommet på muligheten til å doble ledelsen. Det skulle koste da Pierre-Emerick Aubameyang utlignet etter 59 minutter.

Minuttet før hadde Pedri blitt byttet inn, og etter 63 minutter var kampen snudd signert det unge supertalentet. Etter 83 minutter fikk Levante på ny sjansen fra krittmerket, og Gonzalo Melero scoret og så ut til å sikret et svært viktig poeng i bunnstriden. To minutter på overtid ble de Jong matchvinner.

Trepoengeren tar Barcelona tilbake på 2.-plass i ligaen, og de har tolv poeng opp til serieleder Real Madrid.

Barcelona har løftet seg stort etter at Xavi Hernandez tok over som hovedtrener for klubben, og etter uavgjort mot Levante har de spilt 15 ligakamper uten å tape. Blant de 15 er 4-0-seieren mot Real Madrid i mars.