Zlatan Ibrahimovic «Jeg er den beste som noensinne har spilt i MLS

Denne gangen stanser han ikke før trofeet er i bagen.

Det finnes ikke noen som er bedre til selvskryt enn Zlatn Ibrahimovic, men så den svenske superstjernen en av de aller beste i verden om dagen. – Mange undervurderer den amerikanske serien MLS, men fotballen begynner å se virkelig bra ut og fremover kommer det ikke til å være et «hvilehjem» for avdankede stjerner som er ferdige i Europa. 

Da LA Galaxy vant 7-2 over Sporting Kansas for noen få timer siden, scoret Zlatan Ibrahimovic tre ganger og kom med det opp i imponerende 26 sesongmål. Med sine tre mål satte Ibrahimović klubbrekord i antall mål scoret i en sesong for LA Galaxy.

Les: ESPN: Ja, Manchester United har bestemt seg for to stjerne-signeringer

Det er den nye klubbrekorden for LA Galaxy og den 37 år gamle svensken er ikke i tvil om at han er historiens beste spiller:

«Jeg er den beste noensinne i MLS, og det sier jeg ikke for moro skyld» sa Zlatan til svenske SVT.

Hvorfor er du best?

«Har du ikke sett noe i løpet av de to årene jeg har spilt her, eller viser de ikke kampene hjemme i Sverige?

Zlatan Ibrahimovic har spilt 52 MLS-kamper, med 48 mål og 11 assist.

Les: The Times: David de Gea får noe de andre United-spillerne bare kan drømme om

Kontrakten med LA Galaxy går ut ved årsskiftet og da kan det godt tenkes det blir en retur til Manchester United, manager Ole Gunnar Solskjær er ihvertfall åpen for ideen.

Les på Helsesjefen: Norske forskere har undersøkt sammenhengen mellom sosiale medier og depresjon

Felipe Gutiérrez scoret kampens første mål da han ga Sporting Kansas ledelsen 1-0 etter 24 minutters spill, men derfra og ut handlet det meste om LA Galaxy og Zlatan Ibrahimović.

Åtte minutter senere utlignet svensken etter et straffespark. Sportings keeper reddet selve straffesparket, men kunne ikke hindre at Zlatan satte inn returen.

I annen omgang rant målene inn og publikum ble vitne til sju mål, seks av dem til hjemmelaget. Først sendte Joe Corona Galaxy i ledelsen tre minutter ut i omgangen, før Zlatan Ibrahimović gjorde 3-1 tre minutter senere. Uriel Antuna økte til 4-1, mens Sebastian Lletget med to minutters mellomrom satte inn Galaxys femte og sjette mål i det 77. og 79. minutt.

Fem minutter før slutt gjorde Ibrahimović sitt tredje og kampens åttende mål da han smalt ballen i hjørnet fra sekstenmeteren. Det var Zlatans tredje hat trick i MLS. Det var også hans 26. mål på 25 kamper for klubben denne sesongen.

Gutierrez, som også scoret kampens første mål, avsluttet scoringsballet minuttet senere da han over 20 meter hamret ballen i mål via tverrliggeren.

Dermed endte det med seier og tre poeng til LA Galaxy. Poengene smakte godt for Zlatan & co. etter fire strake kamper uten seier. LA Galaxy klatret opp på femteplass på tabellen, der åtte lag tar seg videre til sluttspillet.

Les på Popidol: Ric Ocasek vokslisten i The Cars kjører inn i solnedgangen

LA Galaxy – Sporting Kansas City 7-2
Major League Soccer samlet tabel
24′ 0-1 Felipe Gutiérrez
32′ 1-1 Zlatan Ibrahimovic
48′ 2-1 Joe Corona
51′ 3-1 Zlatan Ibrahimovic
69′ 4-1 Carlos Antuna
77′ 5-1 Sebastian Lletget
79′ 6-1 Sebastian Lletget
85′ 7-1 Zlatan Ibrahimovic
86′ 7-2 Felipe Gutiérrez