Den argentinske treneren Marcelo Bielsa i kjent positur

For en måned siden ga Leeds Marcelo Bielsa som brakte klubben tilbake til Premier League etter 16 år sparken. Bielsa fikk sparken fra Leeds etter fire kamper på rad med tap og en tilværelse ubehagelig nær nedrykksstreken. – Nå blir en av de største taktiske hjernene i fotballen ikke lenger arbeidsledig, men han kan fortsette sin trenergjerning.

Den tidligere landslagssjefen for Argentina og Chile tilbake som landslagssjef denne gangen for Bolivia.

Les: Fransk media: Hakimi har rett og slett fått nok

Engelsk presse er som alltid i sjokk!

Til slutt var den Bielsa sin spennende og dristige spillestil som brakte Leeds tilbake til toppen av engelsk fotball som også, når skader gjorde han rådet over spillere som ikke var like dyktige til å utføre hans strategier.

I Yorkshire huskes Bielsa med glede og Leeds-fans har kun godord å komme med og de gleder seg over at «professoren» har fått ny jobb.

Bolivia klarte ikke kvalifisere seg til årets verdensmesterskap i Qatar etter et 3-0-tap mot Colombia på torsdag, med president Fernando Costa var raskt til å erstatte manager Cesar Farias. – Bielsa vil være perfekt til å gjennomføre de endringer som er nødvendige for Bolivia.

Bielsa har vært uten jobb siden avskjeden med Leeds etter fire tap på rad, klubben var farlig nær nedrykksstreken og noe måtte gjøres.

Les: Leeds planla ansettelsen av Jesse Marsch allerede i 2020

Bielsa brakte en underholdende stil til Elland Road og spillerne og fans kjøpte inn hans filosofi. – Sparkingen satt langt inne selv om klubben hadde planlagt for det en stund. For en måned siden bevegde Leeds seg farlig nær nedrykksstreken etter fire tap på rad. – Noe måtte gjøres og Jesse Marsch ble hentet inn som erstatter.

De endte på niende plass i sin første sesong i Premier League. – Denne sesongen har nøkkelspillere som kaptein Liam Cooper, Kalvin Phillips og Patrick Bamford vært plaget av skader, det var tydelig Leeds i perioder var svært slitne.

Bielsa liker å beholde en liten tropp og nekter å avvike fra stilen hans, selv om spillerne til hans disposisjon ikke er fullt utstyrt til å gjøre det han ber dem om.

Han har fortsatt beundrere for sin dristige spillestil. – Vi ønsker lykke til i ny jobb!