Wales-helt tar det helt med ro til tross for at Leeds avtale gikk i vasken

Daniel James er fremtiden.

Wales-helten Daniel James har lovet å fokusere på fotball og ikke bli distrahert av Premier League-klubber – så vel som Leeds – som tett følger med kontraktssituasjon på Swansea.

Daniel James fikk fantastiske skussmål da Wales åpnet sin Euro 2020-kvalifiserende kampanje med en 1-0-seier over Slovakia i Cardiff på søndag. Den 21 år gamle vingen ble nesten Leeds-spiller i de siste timene i januar-overgangsvinduet før Swansea trakk pluggen for en 10 millioner pund avtale. – En avtale som de var enige om samme formiddag. – Det gjorde det umilig for Leeds å hente en erstatter. Leeds leder Andrea Radrizzani var rasende.

Les: Glenn Solberg blir svensk landslagstrener etter EM

James har kontrakt med Championship klubben til sommeren 2020, med samtaler om en ny avtale som visstnok folkene til James er opptatt av å har en «buy-out-klausul».

«Det er fortsatt på gang,» sa James da han ble spurt om Swansea-kontraktsforhandlinger.

«Det handler om å konsentrere seg om fotballen for meg.»

«Denne tiden sist sesong spilte jeg ikke fotball på førstelaget engang»

«Hvis du får muligheten din, må du ta den, hva mer kan jeg gjøre?»

Les: «Fanget» i Chelsea

Det er forventet at Leeds kommer tilbake med et nytt og bedre bud til sommeren, vesentlig bedre hvis de rykker opp til Premier League. Leeds manager Marcelo Bielsa er en stor «fan» av Daniel James. – Men de får større konkurranse til sommeren etter James sitt internasjonale gjennombrudd.

Swanseas økonomi forblir usikker etter nedrykk fra Premier League i 2018 og et budsjettunderskudd på over 30 millioner pund. – Et godt bud er noe de ikke har råd til å si nei til. Etter nyttår er i tillegg trenden i Championship såpass dårlig at de nå må passe på at de ikke fortsetter å rykke ned, etter 36 kamper ligger de på 15.plass med 47 poeng.

Klubben har sett seg nødt til å kutte i utgifter og har innledet samtaler med alle andre ansatte enn spillere om lønnsreduksjon, det inkluderer manager Graham Potter. – Siden Swansea rykket ned fra Premier League har hele 16 senior spillere forlatt klubben, mens bare 5 nye har kommet til.

Les på Popidol: 20 LEGEND: Manchester United teaser fast ansettelse

Etter Leeds overgangen kollapset har ikke stemningen vært den beste klubbene i mellom, men Daniel James tar det hele med fatning, han er klar over sin verdi:

«Jeg kom tilbake til Swansea, og fansen har tatt meg bra imot, ingenting har forandret seg, det handler om å fortsette å spille fotball og nyte det, og det er det jeg har gjort»

James ble født i Yorkshire markedsby Beverley, men kvalifiserer for Wales gjennom sin far som er fra Aberdare.

Han var på Hull-akademiet fra han var åtte år gammel og meldte overgang til Swansea i 2014 og scoret mål i sin senior debut i en 8-1 FA Cup-seier over Notts County i februar 2018.

James har blitt en Swansea vanlig denne sesongen og gjorde sin Wales debut i en nøkkelferdig vennlig vekk til Albania i november.

Han ble kjent med et utrolig solo FA Cup-mål mot Brentford i februar, da han dekket 84 meter på bare 8,48 sekunder før scoring, og var så på målet fem minutter inn til sin første konkurransedyktige start for Wales.

«Det er enormt slik gafferen har stolt ungdommen,» sa James av Wales-sjefen Ryan Giggs.

«Mange av oss har spilt sammen på Under-21-årene, og jeg tror det virkelig hjelper, vi har et godt lagsbånd.

«Gaffer og Gareth (Bale) har vist meg mye. Gafferen fortalte meg at Slovakia-spillet skulle fortsette å gjøre det jeg gjør på Swansea og Gareth sa «fortsett å komme på fullbacken», som jeg gjorde. »

Les: Få 210 gratissnurr på 21.com