Kvelden hadde vært en helt annen uten Inter Milan spiss Romelu Lukaku sitt fantastiske forsvarsspill for Manchester City!! – Gårsdagens Champions League finale endte med en 1 – 0 seier til de himmelblå.

Manchester City-fans har etter kampen utpekt Romelu Lukaku til klubbens «største legende» etter en stor miss i andre omgang.

Les: Sender en advarsel til Real Madrid

Den belgiske angriperen kom inn på banen som en erstatter i andre omgang, og erstattet den skadde Edin Dzeko.

I andre omgang skrur Manchester City opp tempoet litt og Inter Milan blir hengende etter. Akanji spiller gjennom til Silva som spiller inn i boksen fra dødlinja. Innlegget går rett i en Inter-forsvarer og spretter ut til Rodri. Spanjolen klemmer til og skyter City i ledelsen, 1-0 etter 68 minutter.

Inter Kom tilbake med flere store sjanser, Federico Dimarco traff tverrliggeren, men Lukaku blokkerte utilsiktet en heading.

Men det store øyeblikket kom med bare minutter igjen. Andre innbytter Robin Gosens headet ballen på tvers av feltet for Inter, med Lukaku i posisjon til å avslutte. Headingen hans fra kloss hold var imidlertid rett på Manchester City-keeper Ederson, som instinktivt kastet ut et kne for å hindre belgieren i å utligne.

Lukaku hadde en mye tøffere sjanse, og skjøt sin lave innsats gjennom beina på en forsvarer, men nok en gang mot den brasilianske keeperen.

LES: Det legges Sancho-planer i London

Sosiale medier ekspluderte med hyllest til Romelu Lukaku, men ikke på en måte som han vil like. Lukeku er på utlån hos Inter Milan denne sesongen fra Chelsea. – Den italienske klubben har en kjøpsopsjon som de ikke vil benytte på grunn av pris. – Det ryktes om samtaler om et kjøp, men det må bli billigere enn først avtalt.

«Romelu Lukaku er en Man City-legende.»

«Lukaku er en Man City-legende til tross for at han aldri har spilt for dem.»

«Treble fullført. Lukaku har gått inn i historien som Manchester Citys største legende.»

«Lukaku og Ederson Man City legender.»

«Lukaku er for alltid en Citylegende.»

Pep Guardiolas lag sikret 1-0-seieren for å vinne sin første Champions League-tittel – og spanjolens første europeiske krone siden han vant finalen i 2011 med Barcelona mot Manchester United.

Guardiola har vunnet the Treble med Manchester City, men det stanser ikke der. Etter noen ukers ferie skal det siktes inn mot back-to-back i Champions League. Erling Haaland har definitivt kommet til rett manager, rett klubb.

Les på Radiosporten: Perfekt «timet» salg av Leeds, men ikke for Radrizzani