Fra møte på Koteng Arena mellom Rosenborg - Vålerenga (kvinner). Foto: Joakim Johansen / Sporten.com

Laget som vinner oppgjøret på Intility Arena kan ta et sjumislteg mot seriegullet i Toppserien for kvinner.


Det er fortsatt fire lag som for alvor kjemper om seriegullet i Toppserien, når de fleste lag har igjen fire kamper. Og Vålerenga og Rosenborg er to av dem. Etter at gullkonkurrent Avaldsnes vant 3-1 mot LSK Kvinner på fredag, leder Vålerenga tabellen på målforskjell foran Avaldsnes. Begge lag har 31 poeng. Rosenborg følger like bak med 30, mens LSK Kvinner har 28. Det er med andre ord en særdeles viktig kamp for begge lag her i Oslo.


Da Vålerenga og Rosenborg møttes i Trondheim i sommer endte kampen 0-0, men med to spillere som deler toppscorertittelen i Toppserien for øyeblikket, RBKs Marit Clausen og VIFs Njoya Ajara (begge med 9 mål) i troppene, så er det en fare for at det kan bli flere mål i denne kampen. Lagene er tross alt seriens mestscorende også.

Rosenborgs trener, Steinar Lein, sa til NRK etter deres forrige kamp mot Lyn at Rosenborg var underdog mot Vålerenga. Og i Oslo har også Vålerenga gjort sakene sine svært godt. De har til gode å tape der, og står med 13 kamper totalt uten tap. Oslo-laget har også holdt nullen i seks av sine sju siste kamper. Rosenborg har på sin side vunnet fem av sju kamper på bortebane denne sesongen, og er det eneste laget som ikke har tapt i Toppserien i år. Så får vi se om Vålerenga gjør noe med det.

Lagoppstillinger:

Vålerenga: Jalen Tompkins – Janni Thomsen, Stine Pedersen, Ingibjörg Sigurdarottir, Andrine Tomter – Sigrid Hansen, Sherida Spitse, Synne Jensen, Dejana Stefanovic – Ajara Njoya, Celin Ildhusøy.

Rosenborg BK: Kristine Nøstmo – Mali Næss, Ina Vårhus, Emile Bragstad, Kristine MInde – Cesilie Andreassen, Elin Sørum, Emile Joramo, Lise Marie Utland, Julie Blkastad – Marit Clausen.