Syv klubber skandaleagent Mino Raiola har gjort fly forbanna

Feit John Lennon

Nå sist stappet Mino Raiola minst 100 millioner kroner rett i foret i forbindelse med overgangen til det norske fenomenet Erling Braut Haaland til Borussia Dortmund.

Agenten benytter seg av alle midler for å tjene penger og har ofte en agenda som går ut på å berike seg selv på bekostning av karrièrene til spillerne han representerer. På veien til rikdom tråkker han på klubber, sprer usanne historier i media og fyrer opp under egoet til unge gutter som ender opp som primadonnaer.

52-åringen som ser ut som en feit John Lennon har vært agent for mange av de aller største overgangene i fotballhistorien. -Blant hans klienter opp igjennom slik som Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic og nå Erling Haaland.

Han har fått like mange fiender som høyprofilerte klienter i løpet av karrièren, og vi har sett tilbake på når noen av de største han har gjort forbanna i Europa.

Les: Neymar gir idiotene hos PSG skylda for at jyplingen Haaland fikk stjele showet

AC Milan
Etter at Keeper Gianluigi Donnarumma som stortalent kom seg inn på AC Milan A lag som 16-åring, kastet ikke Raiola bot tiden, men umiddelbart startet et salig spetakkel for å konstruere en konflikt og med det få til en salg ut av klubben.

Raiola fikk Donnarumma til å si nei takk til ny avtale med klubben som hadde fostret hans talent i 2017 og startet å lekke navn på klubber som var interessert i den unge keeperen til sportspressen.

«Til slutt var det agenten som seiret,» sa Milanos daglig leder Marco Fassone til Gazzetta dello Sport.

«Jeg er overbevist om at Gigio i hans hjerte ikke er overbevist av denne beslutningen».

“Det er absolutt Raiolas avgjørelse. Han brukte sin innflytelse, og han er veldig innflytelsesrik over Gigio. Bare tenk et øyeblikk: en gutt på 18 år og en stor agent med en enorm personlighet. Hvordan kunne det ende? ”

Etter enormt press fra sinte fans, endret Donnarumma til slutt mening og signerte en ny fireårsavtale på San Siro.

Les: Bare vent! Snart starter bråket rundt Gianluigi Donnarumma på nytt

Real Madrid

Real Madrid-president Florentino Perez har aldri hatt mye til overs for Raiola, noe som neppe er overraskende gitt agenten åpenlyst har kritisert klubben.

«Jeg krangler med Real Madrid, hvis det er nødvendig,» sa Raiola til Voetbal-magasinet i 2020. «Jeg sa til Florentino Perez en gang at han bruker spillere som hansker. Hvis han ikke liker dem, vil han få et annet par. Han likte ikke det, men jeg sa ham likevel. ”

“Hvis Real Madrid ikke vil ha Pogba, er det ikke noe problem,” sa Raiola til L’Equipe i 2015. “De er en klubb som er vant til å kjøpe spillere som om de er vaskekluter, og kaster dem deretter i søpla».

«De er en klubb som ser på en spiller som spiller i seks kamper i VM og kjøper dem. Pogba ønsker ikke en klubb som det. Vi vil at Pogba skal til en klubb som tror på potensialet hans. ”

Paol Pogba signerte til slutt men Manchester United i stedet, det er ikke en lykkelig historie som vi alle vet.

Les på Popidol: Triana møter kampsportkongen Emil Meek

Barcelona

Raiola var med på å bringe Zlatan Ibrahimoic til Barcelona i 2009, men Pep Guardiola var ikke fornøyd med den svenske superstjernen og ble til slutt frosset ut.

Raiola var ikke fornøyd med behandlingen sin stjerneklient fikk og tok frustrasjonen ut over manageren så vel som en annen Barcelona-legende.

“Johan Cruyff kan dra til helvete! Han er ikke noen som helt, ”sa Raiola til den svenske avisen Expressen i 2010 etter en bestemt krangel med Cruyff.

«Han blir gammel og hadde ikke mot til å fortsette ledelseskarrieren, siden han ikke vet hvordan han skulle trene en moderne klubb.

«Hvorfor fortalte ikke Cruyff Zlatan at han ikke var egnet til spansk fotball før Barcelona signerte ham?

“Cruyff burde være i et asyl med Guardiola, slik at de kan sitte der stille og spille kort sammen. De vil gjøre Barcelona en stor tjeneste.”

Barcelona svarte på sitatene og ga ut en offisiell uttalelse der de sa at de blokkerte alle ventende utbetalinger til Raiola og vurderer å ta rettslige tiltak mot ham.

Manchester United

United har rikelig med negativ erfaring med Raiola. – På Old Trafford sier de nå aldri mer etter å ha blitt brent flere ganger.

Agenten var sterkt involvert i sagaen som førte til at Paul Pogba opprinnelig forlot klubben i 2012, med Sir Alex Ferguson som berømte kalte agenten en «drittpose.» «Bag of shit»

Raiola og United så ut til å ha lappet sammen forholdet nok til å gjøre dealer i 2016 da Pogba kom tilbake til Old Trafford sammen med Henrikh Mkhitaryan og Zlatan Ibrahimovic.

Imidlertid har Raiola kritisert Ole Gunnar Solskjærs behandling av Pogba og prøver nå å konstruere nok en overgang United for sin klient med ufine metoder.

«Italia er som et hjem nr 2 for han,» Mino til Sky Sports News.

«Spørsmålet var om han er lykkelig. Du kan ikke være lykkelig hvis du ikke konkurrerer om tittelen eller Champions League. Målet er at hver toppspiller skal gjøre det. ”

Liverpool

Ibrahimovic er ikke den eneste eksentriske og kontroversielle spissen som jobber sammen med Raiola – Mario Balotelli er også en av hans klienter.

Balotelli kom til Liverpool i 2014 for 16 millioner pund fra AC Milan som erstatter for Luis Suarez, men oppholdet på Anfield kan best beskrives som et mareritt.

Spissen scoret fire mål på 28 kamper, og kom tilbake til Milan på utlån og ble senere sent til reservelaget før han signerte for Nice i 2016.

«Til slutt innrømmet Liverpool-direktørene at Klopp var urettferdig,» sa Raiola til La Gazzetta dello Sport.

«Jeg vil ikke dømme ham som trener, selv om han ikke er en god taktiker for meg, men jeg tror ikke han skjønte at vi snakket om en person. Mario var forbilledlig, han klaget aldri selv når han trente alene.

«Det er ikke nok å si at Klopp var urettferdig: han var et stykke dritt.»

Men Klopp var uenig i Raiolas analyse og insisterte på at de ikke gjorde noe galt.

«Vi isolerte ham ikke,» sa manageren. «Jeg er ikke interessert i ting som dette. Det er en fri verden, han kan si hva han vil. Det er ikke noe problem.»

Ajax

På begynnelsen av 2000-tallet oppdaget Raiola at det var lukrativt å henge seg på unge talentet som kom ut av Ajax sitt meget effektive akademi og utviklingsavdeling, Han representerte blant anndet Maxwell, Mido, Zdenek Grygera og Zlatan Ibrahimovic.

Agenten begynte deretter å avvikle sin talentfulle tropp og orkestrerte Ibrahimovics lukrative flytting til Juventus i 2004.

Ajaxs dårlige følelse ble avslørt to år senere da en innspilt telefonsamtale fra 2004 mellom daværende Juventus-administrerende direktør Luciano Moggi og Raiola ble løslatt.

“Du og Ibra fortsetter å lage trøbbel. Ikke send ham på trening, ”sa Moggi.

«I morgen holder jeg spilleren hjemme hele dagen; han vil ikke dukke opp for trening, «svarte Raiola. «Jeg har en avtale med direktørene i Ajax klokka 12, men jeg kommer klokka to …»

Amsterdam-klubben er overbevist om at Raiola jobbet hardt for å overbevise Maxwell og Grygera om ikke å fornye kontraktene sine, da begge flyttet til Italia på gratis overganger.

De nektet å gjøre forretninger med Raiola i flere år til Martin Jol ble utnevnt som manager i 2009. –

Napoli
Mino Raiola forsøkte å få Marek Hamsik til å forlate Napoli og bli med i en større europeisk klubb i 2012, men et overgang ble blokkert av president Aurelio De Laurentiis som aldri lar seg pille på nessen.

«Han er (Raiola) «Pain in the but», som i årevis har prøvd å ta Hamsik bort,» sa De Laurentiis.

Raiola svarte med å sammenligne presidenten med en fascistisk leder.

«De Laurentiis truer toppspillerne sine,» sa Raiola til Raisport. “Hans visjon om lederskap ligner på en diktator. Han har den samme mentaliteten som regjerte i løpet av Mussolinis tid.

«Hamsik er en stor mester, men før eller senere, hvis han vil være en toppspiller, må han flytte til et lag som regelmessig spiller i Champions League.»

Raiola tapte kampen denne gangen midtbanespilleren ble og tilbrakte de neste syv årene i Napoli.