Coming to get you, Pep. (united, twitter)

Stolen til Frank Lampard er fortsatt varm på Stamford Bridge. Ikke mange timene etter at Chelsea sendte klubbens største ikon på dør, denne mannen proppfull av Chelsea-genet som har bragt så mye suksess til klubben, er erstatteren på plass. Med null forhold til klubben, ligaen eller engelsk kultur. Hos United og Arsenal har de gått motstrøms.

For Premier League-klubbene som går med strømmen, sender manageren på dør etter en halv sesong med dårlige resultater (i forhold til de alltid skyhøye forventningene). Ed Woodward og gjengen var under et ekstremt press da Solskjær i første del av sesongen forklarte hvorfor ting tok tid, mens det eksterne presset for å kvitte seg med den norske jyplingen dundret mot ytterveggene på Old Trafford.

Les: Gerrard tenker sitt om hvordan Chelsea har behandlet Lampard

Ed Woodward og United-eierne sto bak Solskjær, støttet, ventet – og belønnes nå med plass på toppen av Premier League. Mikel Arteta har opplevd en tilsvarende situasjon som Solskjær. Arsenal har levert sørgelige resultater hele veien og eksterne krefter har skreket etter fotballskalpen til Arteta. Arsenal-lederne forholdt seg rolig, ga støtte – og får nå belønningen.

5 seiere og 1 uavgjort på de siste seks kampen. Senest en knallsterk 3-1 seier mot Southampton (som også har hatt en gedigen opptur etter at de ikke sparket Ralph Hasenhüttl etter den horrible starten på forrige sesong).

Les på Engelske klubber: Tar farvel med Manchester United

-Jeg likte virkelig godt lagets karakter. Å komme fra 1-0 (til Southampton) etter hva som tidligere har skjedd. Reaksjonen vår, selvtilliten, måten å spille på – det var positivt, sier Arteta til BBC etter kampen.

Den siste seieren bragte Arsenal opp i 30 poeng på åttendeplass i Premier League, men bare 5 poeng fra kvalikplass til Champions League. Manchester United, Arsenal – og også Southampton, dere har skjønt det.

Les: Zidane er ubrukelig i Premier League