Ingen hos Barcelona tør å kødde med denne mannen. (foto: guardiola, twitter)

Det kunne skje, og det skjedde. UEFA informerer i en pressemelding at de har utestengt Manchester City fra to sesonger av Champions League.

Det er brudd på Finanicial Fair Play-regelverket som nå kommer tilbake for å bite City i rumpa. UEFA tok opp etterforskning av City etter at det kom frem i Football Leaks at de skal ha trikset med regnskapet. Nå er altså dommen satt.

Les: Leicester stjerne har fått grønt lys for United overgang

Betyr dette at årets åttendedelsfinale kan ryke for Guardiola?

Kampene mot Real Madrid skal spilles som planlagt, og City kan gå hele veien til å heve Champions League-trofeet. Denne sesongen. De to neste vil City glimre med sitt fravær.

Les: Jürgen Klopp nekter å tvinge Salah

Klubben melder ikke overraskende om at de kommer til å anke dommen. Lykkes de ikke, betyr dette at Guardiola får denne ene sjansen til å lykkes med å vinne Champions League.Premier League-klubben får imidlertid fullføre inneværende sesong, der de lyseblå møter Real Madrid i åttendelsfinalen av turneringen.

I tillegg til at klubben utestenges må de betale en bot på 30 millioner euro, rundt regnet 300 millioner norske kroner.

– Det er spennende at Financial Fair Play har begynt å steppe opp, det ble nesten sett på som en parodi i starten, og det har vært lett for klubber som City, som nesten er statsfinansierte, å omgå regelverket, mener Alsaker.