Jürgen Klopp nekter å tvinge Salah

Elendig timing, men hos Liverpool råder demokratiet. (foto: united, twitter)

For noen dager kom beskjeden fra den egyptiske OL-troppen i fotball om at det var én spiller som var selvskreven. Dette dreide seg selvfølgelig om Egypts eneste verdensstjerne i fotballens verden, Mohamed Salah. For Liverpool må dette være den verst tenkelige timingen.

OL-kampene i Tokio spilles i overgangen mellom juli og august, noe som kan holde Liverpools stjerne borte fra deler av sesongoppkjøringen og mulig første Premier League-kamp.

Les: Sean Dyche slettes ikke fornøyd med storkjøp ønsker han ikke på treningsfeltet engang

I OL består fortballtroppen av U23-spillere med muligheter for tre spillere over denne aldersgrensen. Da det ble kjent at 27-åringen Salah var invitert, trodde vi Jürgen Klopp skulle riste på hodet og si: Aldri i verden!

Vi tok feil.

-Ønsker jeg å unnvære en spiller under oppstarten? Selvfølgelig ikke. Men vi må ta hensyn til ulike ting i overveielsen. Jeg vil prate med Mo. Vi har ikke truffet en beslutning, så vi får se, sier Liverpool-manageren ifølge BBC.

Når en klubb ikke er forpliktet til å sende fra seg landslagsspillere til OL, skjønner vi hvilken posisjon Salah har hos Liverpool – og at Jürgen Klopp er manageren som har skjønt at resultater kommer først når man tar hensyn til hele mennesket bak fotballsparkerne.

Les: Manchester United har satt ny pris på Paul Pogba