Stan Kroenke

Engelsk presse tror eier Stan Kroenke ikke tør å sparke manager Mikel Arteta selv etter Arsenal ble sendt ut av Europaligaen. – Sesongen har vært katastrofal for «Gunners» og hadde det ikke vært for Superliga-fadesen som har sørget for en eier som er enda mer upopulær enn før ville manageren fått sparken for lenge siden.

Istedenfor har det kommet lovnader om større investeringer og oppgraderinger og en bekreftelse tidligere i dag at Mikel Arteta skal få sjansen til å snu skuta. Det var nære på, det skal ha vært flere krisemøter for å finne ut av veien videre, Arteta leder Arsenal til sin verste sesong på over to og et halvt tiår.

Les: Football-Insider: Virgil van Dijk får gigant-tilbud

Likevel det var håp i hengende snøret, europaligaen var siste sjanse for kvalifisering stil Champions League. Imidlertid, etter en lunken uavgjort mot Villarreal på på torsdag og sammenlagt 1 – 2 er også den muligheten borte.

Legendemanager Arsene Wenger slapp faktisk denne nøyaktige sannhetsbomben for Gunners før sammenstøtet med Unai Emerys lag.

Mikel Arteta var ikke en glad laks etter kampen: «Det jeg følte torsdag kveld var en dyp smerte,»

«I det øyeblikket klubben er inne for øyeblikket, hadde jeg en følelse av at hvis vi kunne ta laget til finalen, kunne det være et flott vendepunkt.

Les: Serieleder må selge gullkalven

«Jeg følte det ansvaret og var så ivrig etter å oppnå det. Jeg visste at det kunne være et avgjørende øyeblikk. Ikke å kunne oppnå det, har selvfølgelig vært veldig tøft.

“Jeg vet at vi også har skuffet mange mennesker, og det gjør veldig vondt. Vi ønsker å gi det beste til alle, men en ting jeg gjorde klart er at å gjøre det vi vil gjøre. Jeg er ikke i tvil om at vi skal oppnå det. Hvis ikke, ville jeg ikke bli sittende her. ”

Fakta lyver imidlertid ikke. Nå er ikke Gunners i europeisk fotball for første gang på 26 år.

Til tross for det hevder Daily Mirror at Kroenke har bestemt seg for ikke å si opp Arteta.

De uttaler at han er forberedt på å gi Arteta sommervinduet for å prøve å forme sitt lag ytterligere. Det er en aksept bak kulissene om at Arsenals tropp trenger mye mer enn bare en ny manager. Samtidig økonomien vil være stram, vil han få en sjanse til å hente inn flere av spillerne han ønsker.

Videre sier de at Arteta vil bli gitt gjennom de første månedene av neste sesong for å se hvor Arsenal er. Hvis det er tegn til forbedring, vil han sannsynligvis fortsette.

Les på Popidol: 18-åringen Dennis Hauger dro til i Formel 3