Da han var verdens beste. (foto: liverpool, twitter)

Etter at Virgil van Dijk tettet midtforsvaret hos Liverpool fra 2018 begynte trofeene å busses gjennom gatene i byen. Da bølla Pickford (vi kommer fortsatt ikke over det) sendte nederlenderen ut av sesongen, forsvant også mye av gnisten i laget. Bussen for 2020/21-sesongen ble avbestilt.

Ute av Champions League før moroa hadde begynt, ute av cuper, klamrende fast til håpet om en topp 4/5-plass i Premier League.

Les: Kasper Junker dundrer på med scoringer!

En nedtur som denne etter to ekstreme sesongen skyldes selvfølgelig ulike faktorer, men få om ingen kan argumentere for at Van Dijk ikke spiller en ektremt viktig rolle hos Klopp.

Ifølge Football Insiders kilde hos klubben har hvertfall Liverpool selv kommet til denne konklusjonen.

Les på F7: Boris Johnson kupper Champions League-finalen

29-åringen har fortsatt to år igjen av kontrakten, nå skal Liverpool sikre at ingen skal få noen ideer om at van Dijk blir tilgjengelig for andre.

Les på Engelske klubber: Conte ønskes tilbake til Premier League

Ifølge Football-Insiders kilde er klubben klar for å tilby Van Dijk en kontrakt for resten av karrieren, verdt mer enn 50 millioner pund. De amerikanske eierne skal ha gitt klubben grønt lys for avtalen, med start på forhandlingene etter sesongen.

For å sette det litt på spissen: Liverpool har tapt minst en halv milliard kroner på å spille uten van Dijk. En kraftig lønnsforhøyelse til 29-åringen må sees på som en nødvendig investering.

Les: Liverpool trenger Luis Suarez