Foto Njål Arnar Johansen

Brann har ikke vunnet på 6 kamper så dagens seier føles ekstra godt, som resultat en foreløpig forbikjøring av Rosenborg og fjerdeplass i Eliteserien.

Det er bergensernes første seier siden 23. juni mot Lillestrøm. Siden har det blitt NM-exit, exit i Europa League-kvaliken og uavgjort mot Mjøndalen og Molde i serien. – «Nå er vi plutselig med. Nå kan vi jakte medaljer», sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport.

Det er et godt stykke opp til serieleder Molde som i skrivende stund leder 2 – 1 over Sarpsborg som sliter nest sist på tabellen.

Les: Spissen Andre Silva har forlatt AC Milan sin treningleir i Boston

Bilde: Njål Arnar Johansen

Brann – Stabæk 2-1

Førsteomgang er lett glemt og var direkte søvndyssende, Brann var det sterkeste laget og vi fikk en slags følelse av at de sakte kverner Stabæk til å bli utålmodige og gjøre feil.  og  vi måtte et stykke ut i andre omgang før noe begynte å skje.

Vanskelig å tenke på Ruben Yttergård Jenssen som noe annet enn en Tromsø spiller, til tross for at han forlot Nordens Paris i retning Kaiserslautern i 2013. – Etter ca en time satte Brann trener Lars Arne Nilsen inn Petter Strand som brukte under et minutt med å finne Ruben Yttergård Jenssen på et langt løp inn i Tromsø sin 16 meter og dermed ble det 1 – 0 etter 59 minutter.

Les: Lasse Kjus selger sportsklærprodusenten «Kjus» til amerikansk gigant

Det første målet virket som en energipille for Brann, noen få minutter senere kom hjemme-mål nr 2. Amer Ordagic flikket ballen til Veton Berisha, som tok den med seg og avsluttet på andre touchet til 2–0 etter 69 minutter.

På Eurosport sine sider kan du se høydepunkter fra kampen.

Tidligere Brann-spiller, Daniel Braaten, skapte spenning med en redusering ti minutter før slutt. Mot slutten var det nok enkelte blant Brann-fansen som trodde historien skulle gjenta seg da innbytter Madis Vihmann nesten fikk styrt et innlegg i mål ett minutt før full tid, men bæringene klarte aldri å få satt sin andre ball i nettet.

For å gjøre vondt verre for Stabæk, ble en illsint Jan Jönsson vist på tribunen, noe han ikke var helt fornøyd med.

– Jeg var litt høylytt, men jeg spurte bare om trøyeholdingen, og det virket ikke å være noen forståelse for at det er litt temperatur i det 92. minutt. Jeg må inn å høre med dem, sier han om situasjonen.

Tapet gjør at de blir på 13. plass med 15 poeng. Brann på sin side klatrer to plasser og er på en 4. plass med to kamper mer spilt enn Vålerenga, som er på plassen bak.

Les på Popidol: «Avengers: Endgame» har klart det «umulige».