Lasse Kjus gjør som tennisspiller Bjørn Borg og selger klesmerket som bærer hans navn. For 19 år siden startet han sportsmerket Kjus, sammen med sveitsiske entreprenøren Didi Serena.

Den amerikanske sportskjempen Acushnet som har merker som Totleist og Cobra ønsker et større fotfeste i Europa og da er Kjus en del av planen.

Les: Svaret kom raskt: «Zidane er en skam!»

Acushnet har over 5000 ansatte og salgsinntekter på 13,7 milliarder kroner i fjor.

 

«Det blir spennende tider for Kjus fremover. Det å komme inn i Acushnet under samme tak som store merkevarer som Titleist, Cobra og så videre, blir utrolig spennende og et kjempeløft for merkevaren» sier Lasse Kjus til E24.

Les på Popidol: «Avengers: Endgame» har klart det «umulige».

Lasse Kjus vil fortsatt være ansiktet utad og distributør i Norge.

OL-mesterens selskap har produsert ski- og golfantrekk siden grunnleggelsen i 2000, like etter ideen kom under en runde golf sammen med sveitsiske Didi Serena.

Da diskuterte de golfklærnes gode funksjonalitet, men savnet et klesmerke med samme kvalitet i skiverdenen. Senere utvidet de driften til å inkludere golfklær, men selskapets fokus er fortsatt på å lage «de mest teknologisk avanserte skiantrekkene på markedet», som det heter i pressemeldingen fra Acushnet.

«Vi har latt oss imponere av suksessen til Kjus innen golfklær og gleder oss over å ønske merkevaren velkommen til Acushnet-familien», sier sjef i selskapet, David Maher.

«Det er et tidspunkt for alt. Jeg har troen på at salget kan være riktig for selskapet» sier en fornøyd Lasse Kjus, som ikke vil kommentere salgsprisen.

Les: Ekstrem hete i USA og Canada tar liv

Klesmerket Kjus er å finne i nesten 30 land og hadde 102 ansatte i fjor, ifølge golfsiden Golfbranschen

I 2012 solgte Lasse Kjus rettighetene til merkevarenavnet Kjus til den sveitsiske klesprodusenten LK International for omkring 56 millioner kroner.

– Egentlig var jeg ikke så lysten på å selge merkevaren, men vi kom til et breaking pointhvor det ble spørsmål om det var riktig at jeg skal sitte på merkevarenavnet og dermed verdien, eller at verdien skal ligge der verdiene skapes, i selskapet. Skulle vi satse videre sammen, måtte navnet være en del av selskapet, sa den tidligere alpinisten i 2012, som blant annet kan vise til 18 verdenscupseire og 16 medaljer i VM og OL.

«Jeg gleder meg til å jobbe med den nye eieren»