Blir nok flere Serie A-spillere som løper ut i Spurs drakt fremover.. (foto: conte, twitter)

Den tidligere Spurs-manageren har hatt sin første dag uten det vanvittige presset som følger med å lede en Premier League-klubb, som har dyttet inn noen solide milliarder i ny stadium og krav om at klubben ikke skal trenge å spille Conference League-kamper fremover. Santo visste hva han gikk til, men gjorde han egentlig det?

Da Santo sa ja til jobben etter José Mourinho, må det ha vært minst fem kandidater som hadde takket nei. Den tidligere Roma-manageren Paulo Fonseca hadde på sin side allerede begynt å planlegge preseason for Spurs i troen på at han hadde jobben, men inntoget av direktør Fabio Paratici sørget for at portugiseren aldri fikk gjort noe med planene.

Les: Sergio Ramos-ryktet vi definitivt ikke liker

Nuno Santo kom på Spurs-banen i overgangen til juli, og ledet så klubben til en lovende topp-plassering i Premier League.

Etter noen runder våknet de andre klubbene, og etter 0-3 tapet mot Manchester United forrige helg sto Tottenham utenfor selv en Conference League-kvalikplass. Nuno Santo hadde fått fire måneder ved roret og ble sendt ut av London.

Antonio Conte meldte sin ankomst på tirsdag.

Tilbake på balløya som regjerende Serie A-mester. (foto: spurs, twitter)

En helt fair overgang etter at Santo ikke leverte det han ble hentet for? Når vi hører Antonio Conte fortelle historien om sitt forhold til Tottenham, kan vi ikke dy oss for å tro at styreleder Daniel Levy hadde en plan hele veien om å vente på at Conte følte seg klar for Spurs-jobben.

-Forrige sommer skjedde foreningen vår ikke, fordi avslutningen på mitt forhold med Inter fortsatt var for ferskt og jeg var følelsesmessig for involvert i avslutningen på sesongen, så jeg følte at det ikke ennå var det riktige tidspunktet å vende tilbake som manager, begynner Conte til klubbens hjemmeside.

-Nå som muligheten er tilbake, har jeg valgt å ta imot den med stor overbevisning, kommer det fra Conte.

Som har spilt kortene sine godt. Når det gjelder Daniel Levy og gjengen sitter vi igjen med følelsen av at det hele veien var planen å dumpe Santo når Conte viste tommel opp.

Ansatt for å fylle plassen til Mester Conte var klar? (foto: tottenham, twitter)

For som tidligere Tottenham-manager Tim Sherwood sier til premier league.com: Conte kan inspirere til en topp-fire plassering i Premier League. Når Conte følte seg mentalt klar for Spurs-jobben, var det beleilig at Santo befant seg «hele» 5 poeng bak 4. plass.

Vi syntes det kommer en noe sur stank fra hele prosessen, spesielt med direktør Fabio Paratici og Conte som gamle buddies. Spørs om ikke Nuno Santo ble grundig lurt.

Les: Vinicius jr. har noen visdomsord Erling Haaland bør ta med seg videre