Har vel ikke gått helt som planlagt.

Barcelona gikk på et smertefullt 3-2 tap mot Athletic Bilbao i Copa del Reys 8. delsfinale. På bakrommet skjer det samtidig en smertefull prosess rundt Ousmane Dembélé. Ifølge spanske Sport passer dette Manchester United utmerket.

På torsdag ble det klart at franskmannen var utestengt fra kamparenaen, en beslutning sportsdirektøren fant rett og rimelig.

Les: Barcelona har gitt bort draktnummeret til Coutinho

-Vi forstår at Dembélé har besluttet å ikke fortsette i Barca, og vi har besluttet å ikke ta ham ut til troppen mot Athletic. Vi vil at han skal forlate klubben så raskt som mulig. Vi forventer at Ousmane blir solgt innen 31. januar, sa sportsdirektør Mateu Alemany ifølge Goal.

Samme dag gikk den spanske spillerforeningen ut og ga sin støtte til Dembélé for det de mener er et ulovlig press fra Barcelona.

På fredag kom Dembélé på sosiale medier med sin versjon av situasjonen:

-I fire år har det blitt bygget opp sladder om meg, det har vært skammelige løgner om meg med det formål å skade meg. Jeg har aldri svart, men i dag er det over. Jeg kommer til å svare uten å gi etter for noen form for utpressing, jeg avskjediger alle som tror at jeg ikke er forpliktet til det sportslige prosjektet, jeg er fortsatt under kontrakt og jeg er fullt involvert og til disposisjon for manageren min , Jeg er ikke en mann som gir etter for utpressing.

Xavi liker det han ser på banen, men ikke utenfor. (foto: barcelona, twitter)

Les på Engelske klubber: Manchester United krever 150 millioner for å låne ut Anthony Martial

Spanske Sport hevder Manchester United følger ekstra nøye med på kaoset. Rangnick og gjengen står klare til å hente inn høyrevingen i januar hvis Barcelona dumper ham ut som free agent før tiden.

Dembélé skal tidligere ha motsatt seg utleie til Manchester United, ifølge Sport er franskmannen med 684 minutter på banen denne sesongen (med fattige 1 scoring og 2 assists) ikke klar for å forplikte seg til United for en lengre kontrakt.

Vi skjønner fortsatt ikke at Manchester United skal være tjent med å hente inn Dembélé, selv på free transfer. Rangnick og gjengen trenger ikke å dra inn en spiller som har hatt alt annet enn sportslig suksess siden overgangen til Barcelona i 2017.

Les: ESPN: Erling Haaland er tapt for Manchester United

Vi håper United styrer unna, det er nok av utfordringer å løse i den eksisterende troppen.