Draktløs på Camp Nou. (foto: barcelona, twitter)

Da Barcelona forrige september ga Ansu Fati nr. den ikoniske nr. 10-drakta til Messi, ble det brummet om manglende respekt for det argentinske ikonet. For Barca handlet dette ikke om fravær av respekt, men et virkemiddel for å vise en 19-åring at hans plass er på Camp Nou. Denne uken var det Coutinhos spor som skulle «fjernes» fra klubben.

Coutinhos leieavtale hos Aston Villa begynte løpe i begynnelsen av januar, halvveis inn i måneden har Barcelona gitt nummer 14 videre til neste generasjon Barca-spiller.

Les: Ousmane Dembele: – Jeg er ikke en mann som gir etter for utpressing

Nico Gonzales fikk debuten forrige august og har også fått tillit av Xavi. Totalt 24 kamper på 20-åringen er solid i en periode hvor Barcelona er ekstremt presset, nå gir klubben den sentrale midtbanespilleren et symboltungt draktnummer.

Coutinho ble hentet som den store fotballfrelseren for godt over milliarden, forventningene er nå plassert på skuldrene til Nico Gonzales.

Gonzalez. (foto. barcelona, twitter)

Sammen med draktnummer 14 er 20-åringen nå offisielt del av førstelaget til Barcelona. Vi gratulerer, og noterer det samtidig som den formelle avskjeden med Coutinho.

Les: 400 millioner var langtfra nok til å hente Hugo Ekitike til Premier League