Sommerens vinner ble taperen i januar - og omvendt. (foto: united, twitter)

Frank Lampard er ferdig som manager for Chelsea. For ikke mange månedene sine var det Ole Gunnar Solskjær som ble tildelt rollen som neste-manager-som-får-fyken. Sett i bakspeilet, bør United og Solskjær være sjeleglad for at de aldri fikk til Jadon Sancho-overgangen til milliarden.

Chelsea hentet inn Havertz, Werner, Ziyech, Chilwell, Mendy og Silva til noen milliarder kroner. Kontrasten til United er mildt sagt stor. Donny van de Beek, sauebonden Edinson Cavani på free transfer, Alex Telles og to tenåringer på høyrevingen.

Les: Guardiola ber oss ignorere festtalene – Frank Lampard ble rammet av den eneste regelen

Lampard kom ut som den store vinneren på sommerens overgangsmarkedet, Solskjær som den store taperen ifølge en stor del av supporterne og synsere som Gary Neville, Rio Ferdinand og gjengen.

Dette var utgangspunktet da Lampard startet sesongen bra, men sett opp mot spillerkjøpene til 222 millioner pund skulle det bare mangle. Solskjær startet elendig, men noe av kritikken ble sendt i retning det øyensynlige elendige utbyttet på overgangsmarkedet.

Les: Donny van de Beek er offeret, men samtidig symbolet på hvilken vanvittig reise United har tatt

Så nærmet vi oss julefeiringen der Lampard mistet farten, mens Solskjær hadde helt styrkedrikken til Astrix opp i United-gryta. På tampen av januar har Lampard sparken, mens Solskjær befinner seg på toppen av Premier League.

Hadde Manchester United lyktes med å sende milliarden til Dortmund og fått en Jadon Sancho i sånn halvbra form til Old Trafford, kunne denne prestisje-overgangen ha betydd at Solskjær aldri hadde kommet seg fotball-levende gjennom forrige høst.

Hvert eneste nederlag ville da måles opp mot den vanvittige prisen United hadde betalt for en 20-åring.

Da tenker vi Woodward hadde hatt en tøffere jobb med å stå bak Solskjær – og United ville ha gått glipp av muligheten på veldig, veldig lenge, til å kikke ned på de andre klubbene i Premier League.

Vi sender en stor takk til klubbledelsen hos United som tapte kampen om Sancho, men vant ligaledelsen.

Les: Tysk avis heller kaldt vann i buksene på United, Real og resten av banden