Det ble helt umulig for den nederlandske landslagssjefen Frank de Boer å fortsette at Nederland, som gjerne vil bli en fotballstormakt igjen ble sendt ut av EM i åttendedelsfinalen mot Tjekkia.

På forhånd snakket alle om at et så sterkt lag som treskolandet nå hadde ville de nå langt. Det var store forventninger til Frank de Boer som selv spilte selv 112 kamper for landslaget mellom 1990 og 2004.

Les: Senket Frankrike – nå venter Mourinho og Roma

Før åttedelsfinalen mot Tsjekkia var Nederland store favoritter, men gikk på trynet og tapte 0-2. Mye av kampen ble ødelagt da Matthijs de Ligt fikk rødt kort da det var målløst tidlig i 2. omgang.

Frank de Boer tar til etterretning at målet med kvartfinalen ble ikke nådd, og det ville derfor ikke være bra at han fortsetter i jobben gjennom VM-kvalifiseringen i høst» – Nederland møter Norge i VM kvalifisering 1.september.

  • «Jeg har bestemt meg for ikke å fortsette som landssjef. Målet ble ikke nådd, det er veldig klart» sier De Boer til det nederlandske fotballforbundet sine sider.
  • «Da jeg ble ansatt som landstrener i 2020 visste jeg at det var en ære og en utfordring, men jeg var også godt klar over presset som ville være på meg fra første dag».
  • «Det presset øker bare nå, og det er ikke en sunn situasjon for meg eller for troppen som er i en så viktig periode for nederlandsk fotball i VM-kvalifiseringen».
  • «Jeg vil takke alle, fansen, spillerne og ledelsen som har skapt et toppmiljø her»

Les: James Rodriguez har fluktruten klar

Frank de Boer ble ansatt i fjor høst som erstatning for Ronald Koeman, som dro til Barcelona.