Suarez. (foto: atletico, twitter)

Forrige sesong dro Barcalona-utstøtte Luis Suarez til med 21 La Liga-scoringer og betydelig bidrag til at Atletico Madrid-supporterne fikk tilbake trofeet. Denne sesongen har både Suarez og Ateltico mistet noe av steamen i La Liga, uruguayaneren med «bare» 11 scoringer så langt, Atletico tolv poeng bak serieleder Real Madrid.

Dette betyr ikke at Luis Suarez sin karriere som målgarantist er på hell, men ifølge The Athletic er signalene sterke om at 35-åringen spaserer ut som free agent fra Wanda Metropolitana i sommer.

Les: Bekreftet: Paulo Dybala skifter beite!

Ifølge The Athletic følger Villa situasjonen til Suarez nøye, der en gjenforening mellom Steven Gerrard og Luis Suarez kan skje i sommer. Phillipe Coutinho er allerede godt re-akklimatisert i Premier League, nå peker også pilen mot Suarez.

Spørsmålet er om overgangen er riktig for lagmaskinen til Villa. Den tidligere Aston Villa-spilleren Kevin Phillips (2005-06) mener bestemt at Gerrard må stå over fristelsen til en PR-messig genial gjenforening med Suarez.

Fikk Coutinho tilbake i Premier League-form på rekordtid. (foto: villa, twitter)

-Det er en vanskelig én. Jeg har alltid sagt hvor mye jeg liker Danny Ings, jeg mener han er en fantastisk spiss. Han har ikke hatt så mange muligheter hos Villa… Jeg ville ha loved to see ham spille mer med Ollie Watkins. De to er virkelig gode spisser. Å bringe Suarez tilbake til Premier League og til Villa, jeg vet ikke… Jeg ville heller ha beholdt Ings og Ollie Watkins enn å hente inn Suarez. Jeg håper begge er her fra starten av neste sesong og utfordrer hverandre om plassen, sier Philips til Football-Insider.

Les: Ingen har gått fra Manchester United til Liverpool siden 1964 (!)

Danny Ings ble hentet fra Southampton forrige sommer og har så langt 5 scoringer og 5 assists på 1621 minutter, mens Ollie Watkins står med 7 scoringer og 1 assists i løpet av 2256 minutter på banen denne sesongen. Luis Suarez har i samme periode hamret inn 11 scoringer og 3 assists på 2000 minutter.

Kevin Phillips mener Premier League har endret seg såpass siden Suarez forlot Liverpool i 2015, og at 35-åringen vil få slite. Vi tror Steven Gerrard kjenner dette gamet bedre enn noen og samtidig Luis Suarez sine styrker og svakheter. Bestemmer Gerrard seg for å hente den tidligere lagkompisen til Villa Park, da kan forsvarsspillerne i Premier League begynne å smågrue seg. Vi sier yes, please til Suarez!