Erling Braut Haaland har et nær spirituelt øyeblikk. - Lover å komme sterkere tilbake!

Det er bare å spørre Real Madrid som er en av de som over lengre tid har vist interesse for det norske måldyret Erling Braut Haaland hva det koster klubben å hente en «Galácticos» som plages med skader.

To gode eksempler fra kongens klubb på spillere som er vanvittig dyre og som plages av skader er Gareth Bale som tjener nesten 400 millioner i året og Eden Hazard som henter ut omtrent 280 millioner. (De ble begge kjøpt for over en milliard fra henholdsvis Tottenham og Chelsea.)

Les: Bale og Hazard er allerede glemt, har funnet frem en røff angrepstrio

Borussia Dortmund-spissen Erling Braut Haaland spiller kanskje ikke igjen dette kalenderåret på grunn av hoftebøyerskaden han har pådratt. – Dette blir andre skadeavbrekk så langt i høst. – Til tross for det er han nummer to på toppscorerlisten i Bundesliga denne sesongen, bak bare Bayern Münchens Robert Lewandowski.

Han spilte ikke i helgen da BVB slo Arminia Bielefeld. – Dortmund-manager Marco Rose sa i forbindelse med kampen at han utelukket 21-åringen i noen uker: «Erling vil være ute, vi vil være uten ham i et par uker til. Han har en hoftebøyerskade som rett og slett ikke gjør det. gjør det mulig for ham å spille. Det er det samme låret, men et annet sted.»

Imidlertid har Bild siden rapportert at Haaland har «revet en muskelbunt i hoftebøyeren», noe som ville gjøre at han ikke kunne trene på minst seks uker.

Les: Haaland bør ta seg en god titt på Phil Foden

Det ville være et unektelig massivt slag for Dortmund å miste Haaland over en så lang periode, spesielt uten noen åpenbar kandidat som er klar til å gå opp for å erstatte ham foran. – Etter Haaland og hans ni ligamål er Raphael Guerreiro klubbens neste toppscorer med tre mål, mens slike som Giovanni Reyna, Jude Bellingham, Julian Brandt og Marco Reus alle har to.

Dortmund har fått en utmerket start på ligasesongen og er bare et poeng bak mesterne Bayern i Bundesliga, men den forskjellen kan øke i Haalands fravær. – Vi får se hvor skadelidende klubben blir fremover, spesielt med tøffe kamper på gang mot RB Leipzig og Bayern før årsskiftet.

Real Madrid som allerede teller på knappene og ønsker å få ned sitt generelle lønnsnivå. (Ikke uten grunn Hazard tjener over 100 millioner mindre enn Bale) Team Haaland krever en årslønn på 400 000 millioner, dette kommer selvsagt i tillegg til mellom 750 og 900 millioner som Borussia Dortmund skal ha.

Det er aldri et godt utgangspunkt for forhandlinger å være skadet, spesielt ikke når man er en ener og krever vanvittige lønninger. – Klubben blir sårbar for skader og manglende form, noe som kan koste dyrt og til og med velte en klubb.