Et viktig valg skal tas etter nyttår. (foto: dortmund, twitter)

Ifølge ESPNs kilder hos klubber som jakter den norske rockestjerne, krever entourage´t til Haaland en ukelønn på rundt 6 millioner kroner. Det går ikke en uke uten at 21-åringen blir hauset opp i media (når han er skadefri), neste klubb skal jommen få betale for det han har levert på banen de siste sesongene og mediedekningen han tiltrekker seg når han er på banen.

Men fotball er ferskvare, og en 21-åring er fortsatt en spiller i utvikling, både fysisk og mentalt. Skader er også en del av fotballhverdagen, der målstatistikken ikke har noen verdi når du sitter på tribunen.

Les: ESPN: Haaland har sendt kravet til sin neste klubb

Spør Ansu Fati. Tenåringen ble kastet inn hos Barcelona som 17-åring og etablerte seg på rekordtid. Så smalt det i kneet, flere operasjoner måtte til, der resultatet ble elleve måneder borte fra kamparenaen – fortsatt som tenåring. Nå er Fati tilbake med Messis ikoniske nr. 10 (null press, altså) og en utkjøpsklausul på flere milliarder.

Les: Spansk media: PSG nøyde seg ikke med Messi – tilbød Barcelona spiller sign-on fee på 300 millioner

Hos Manchester City er det en ung spiller som gradvis har gått gradene uten at det ropes på ukelønn på seks millioner eller et potensiale som forsvarer en ukjøpsklausul opp mot ti milliarder kroner.

Phil Foden. 21-åringen er tatt vare på av Pep Guardiola, som ikke legger skjul på at spilleren har verdensklasse potensiale, samtidig som City-manageren sikrer at Foden får tid på seg og beholder bakkekontakten.

Vokter Fodens gradvise utvikling. (foto: city, twitter)

Den sentrale midtbanespilleren har gått gradene på akademiet til City, ble hentet opp for debut på førstelaget i 2017, har siden vært på banen i 135 seniorkamper og notert seg for 35 scoringer og 26 assists. Nå har Foden en helt annen rolle enn senterforward Haaland, men statistikken til Foden skaper ikke akkurat de største overskriftene.

Dette passer Pep Guardiola perfekt. City-manageren har blinket ut Foden til å utvikle seg til å bli en av de virkelig store for klubben, og får denne sesongen betalt for den gradvise oppbygging av unggutten.

Les på Engelske klubber: Spisskrise hos Chelsea

Så langt i sesongen har det blitt 3 scoringer og 1 assist på 5 Premier League-kamper, 1 assist på 3 CL-kamper. I tillegg har Foden vokst seg til å bli den spilleren som gir Guardiola ulike mulighet til å utnytte kapasiteten hans.

I 4-1 seieren over Brighton på lørdag var det Foden som nok en gang fikk lovord av manageren.

-Han kan spille på høyre side og venstre side. Phil er en spiller som kan spille i mange ulike posisjoner, fordi han har så mye kvalitet, sier Guardiola ifølge BBC Sport.

-Han har hatt masse muligheter til å score de siste kampene, men han er ung og fortsetter å vokse og vokse, skryter City-manageren

Har hatt mange mulighet, men er fortsatt ung.

Foden leverer mer og mer. (foto: city, twitter)

Mot Brighton smalt Foden til med to scoringer, men har likevel tid på seg til å levere jevnt. For Guardiola er ikke en 21-åring i nærheten av å skulle levere på topp hver eneste kamp.

For oss blir dette noe veldig, veldig riktig.

Les: Knokkelkamp: Zlatan Ibrahimović så ivrig at det ble mål begge veier