Bare én som er mann nok hos Spurs for å spille i rødt. (foto: liverpool, twitter)

Diogo Jota har løftet Liverpool opp av en eventuell syntes-synd-på-seg-selv myr. Med skader like smittsomt som virus nr. 19, har Jürgen Klopp siden Virgil van Dijks exit fått redusert troppen sin for hver uke som har gått. Likevel lyser Liverpool-navnet på toppen av Premier League-tabellen (sammen med Tottenham).

Digo Jotas rekorddebut får mye av «skylda», og bringer frem sammenligninger fra the good old days.

Det var BBCs Garth Crooks som måtte bla tilbake i historiebøkene til Liverpool for å sette ord på ferskingens Diogo Jotas åttende scoring i Liverpool-drakt.

Les: Real Madrid kaster Isco inn i en usannsynlig byttehandel

-Påvirkningen Jota har på Liverpool siden ankomsten til Merseyside har vært ekstraordinær. En spiller trenger normalt opp til tre måneder for å tilpasse seg laget, spesielt når ankomsten skjer etter sesongstart, begynner Crooks.

Som så drar frem de største kanonene.

-Kevin Keegan og Kenny Dalglish hadde tilsvarende påvirkning da de kom til Anfield på 1970-tallet, men det er ikke mange andre. Jota har med sine fire scoringer på fire kamper på Anfield vist en indikasjon på påvirkningskraften hans. Leicester, som av flere har blitt tippet som en av konkurrentene til Liverpool om tittelen, så helt ordinære ut på sitt beste, og flere ganger ute på dypt vann. Hovedårsaken var deres manglende evne til å takle Jota, som var helt elektrisk, fortsetter Crooks.

Les på Engelske klubber: Barcelonas ekstreme talent ber om Premier League-spill

Som avslutter med å forklare hvorfor han sammenligner med gigantene Kevin og Sir Kenny:

-Jotas ankomst til Anfield kan bli det som gir Liverpool tittelen på nytt, skryter Crooks.

Wow.

Les: Real Madrid kaster Isco inn i en usannsynlig byttehandel