Rune Almenning Jarstein

Rune Almenning Jarstein fikk debut med det norske flagget på brystet i 2007, siden det har det blitt 72 landskamper. – Han var i mange år førstekeeper, en rolle som nå er overtatt av Sevilla-keeper Ørjan Håskjold Nyland.

Den siste tiden har problemer med sin klubb gjennom ni år Hertha BSC overskygget alt som skjer på banen. – En krangel og utveksling av ord med sin keepertrener førte til oppsigelse. – Etter mye rasling med advokater ble partene enige om et forlik for litt over en måned siden. Bild skriver at Jarstein fikk 450 000 euro i kompensasjon.

Les: Premier League-gigant vil gjøre Rafael Leao til den tredje dyreste spilleren i historien

Rune Almenning Jarstein forteller på Instagram det var en vanskelig avgjørelse:

«Dette var ikke en enkel beslutning å ta, og ikke det jeg egentlig ville. Men etter to vanskelige år, tror jeg at å legge opp er det rette å gjøre. Jeg elsker fotballen så mye»

«Å ha privilegiet av å spille med og mot så mange fantastiske spillere i stadioner som i Eliteserien, Bundesliga og med landslaget, var utenfor mine villeste drømmer. Jeg har mange gode minner jeg aldri vil glemme»

Bild kåret Jarstein til årets beste keeper i Bundesliga sesongen 2016/2017.

Veteranen har spilt for Odd, Rosenborg og Viking i norsk fotball. I perioden til 2014 til 2023 spilte han for Hertha Berlin.

Les: Forhører seg om Raphael Varane, Takehiro Tomiyasu og Ronald Araujo