Jamie Carragher og Martin Ødegaard

Jamie Carragher som tidligere har omtalt Arsenal kaptein Martin Ødegaard som en «åpenbaring» er nå mer tilbakeholden med sine komplimenter.

Topp fire i Premier League etter 13.runder er som følger. Arsenal 30, Manchester City 29, Liverpool 28 og Aston Villa 28. – The Gunners tok tilbake toppen etter at utkjelte Kai Havertz avgjorde i det 89. minutt i 1 – 0 kampen over Brentford på lørdag.

Les: Premier League-gigant vil gjøre Rafael Leao til den tredje dyreste spilleren i historien

Den tidligere Liverpool-forsvareren Carragher tror imidlertid ikke Arsenals angrep vil tåle tidens tann, og navngir fire førstelagsspillere som har opplevd et fall i form denne sesongen og som vil koste Premier League tittelen.

På Sky Sports’ Monday Night Football sa Carragher: «Vi er bare en tredjedel av veien denne sesongen, men hvis dette er Arsenal vi kommer til å se utover, tror jeg ikke de kan vinne ligaen.

«Så mange kamper går på spill, og noen ganger kan de gå mot deg. Disse 1-0 seirene kan lett bli 1-0 tap. Det er ikke det samme tempoet og flyten, skaper sjanser, og jeg tror ikke det er det noe taktisk.»

Carragher la til: «Jeg ser fortsatt de samme tingene fra Arsenal. Jeg tror bare angrepsspillerne individuelt har vært gjennomsnittlige mens de var i gode forrige sesong.

«Martinelli, Saka, Jesus og Ødegaard, som var der oppe med Kevin De Bruyne forrige sesong. Jeg vet at han (Ødegaard) har hatt noen skadeproblemer, men statistikken er ikke bra.»

Saka er den eneste spilleren som har klart mer enn fire målbidrag i ligaen så langt denne sesongen, med alle fire spillerne som nådde dobbeltsifrede mål i forrige sesong

Imidlertid har tidligere Arsenal-midtbanespiller Freddie Lungberg antydet at nedgangen i mål skyldes måten andre lag nærmer seg nord-London-laget.

«Sist sesong var de litt raskere offensivt og skarpere med hvordan de flyttet ballen,» forklarte Ljungberg. «Men andre lag har nå mer respekt for Arsenal. De nærmer seg nå Arsenal på samme måte som de ville møte Manchester City.

«Det er å ødelegge det Arsenal gjør, og det gjør det vanskeligere for dem å skape sjanser. De er klare til å utfordre om tittelen og kan være de nærmeste utfordrerne. Men du må nesten være 10 poeng foran City til jul fordi de kom så sterkt på våren.»

Les: Umulig for Sir Jim Ratcliffe å overse Mason Greenwood nå!