Rafael Leao

Bare Paris Saint-Germain har kjøpt dyrere enn det Fichajes melder at den regjerende Premier League og Champions League mesteren Manchester City planlegger å gjøre så snart vi bikker inn i januar.

Paris Saint-Germain kjøpte Neymar fra Barcelona for 222 millioner euro i 2017 og Kylian Mbappe fra Monaco for 180 millioner euro i 2018.

Les: Umulig for Sir Jim Ratcliffe å overse Mason Greenwood nå!

Manchester City planlegger å sette kjøpsrekord for AC Milan-superstjerne Rafael Leao. De himmelblå vil med å betale €150 millioner for den portugisiske venstrevingen gjøre Leao til den dyreste spilleren i historien til Premier League og Man City, samt et rekordsalg for AC Milan og Serie A.

Rafael Leao vil bli det tredje dyreste kjøpet i fotballhistorien

Manchester City-manager Pep Guardiola er en stor fan av Leao, som har et vanvittig tempo og er ustoppelig når han er i full flyt. Det er dog et spørsmålstegn ved om Leao kan sameksistere i samme lag som nysigneringen Jeremy Doku, som har imponert massivt i venstrekantrollen denne sesongen.

Leao signerte en ny femårskontrakt med Milan til 2028 tidligere i år. Journalist Gianluigi Longari mener at det skal være en frigjøringsklausul i Milan-kontrakten hans på rundt 170 millioner euro, men at et bud på 150 millioner euro trolig vil aksepteres.

Les: Forhører seg om Raphael Varane, Takehiro Tomiyasu og Ronald Araujo

Leao har tiltrukket seg interesse fra en rekke europeiske toppklubber som Chelsea, Manchester United og Real Madrid . Han var AC Milans nøkkelspiller da de vant sin første Serie A-tittel på 11 år i 2021-22. Han ble kåret til årets spiller i Serie A, og scoret 14 mål og tok 12 assist i løpet av sesongen.

Forrige sesong slet han med å nå de samme høydene, men han spilte fortsatt en viktig rolle da AC Milan nådde semifinalen i Champions League.