Formelt sett dreier det seg om en låneavtale som omgjøres til et kjøp til sommeren hvis Serie A klubben Sassuolo holder seg på øverste nivå i Italia. Venstreving Emil Konradsen Ceïde har en god stund (naturlig nok) ønsket seg en profftilværelse i en av de store ligaene, håpet var fra Rosenborg sin side at de kunne beholde han litt lenger.

Det er liten tvil om at 20 år gamle Emil Konradsen Ceïde ville vært en viktig brikke i Rosenborg sin kamp for å gjenerobre tronen i norsk fotball, men istedenfor fyller han klubbkassa på Lerkendal med et ukjent (men stort) beløp til sommeren.

Les: Franck Kessie sendte regjerende Afrikamestrene ut av turneringen i går, snakker om å flytte til London i dag


Emil Konradsen Ceïde er på lån hos Sassuolo frem ut sesongen, den italienske klubben ligger midt på tabellen, 12.plass med 28.poeng med 22.kamper spilt, langt fra nedrykk. Nedrykk er eneste mulighet for å ikke gjennomføre et kjøp til sommeren. – Med andre ord opsjonen blir utløst hvis Sassuolo beholder plassen i Serie A.

Prisen er foreløpig hemmelig, men Adressa skriver at dette blir RBKs største salg siden Ole Selnæs gikk til franske Saint-Étienne for 5,5 millioner euro i 2016.

20 år gamle Ceïde har vært i Rosenborg siden 2019. Han har i utgangspunktet en kontrakt med trønderne ut 2024-sesongen.

20-åringen reiste mandag til Italia og har i dag fullført de siste detaljene som binder ham til Modena-klubben.

«Det er veldig rart å forlate Rosenborg. Klubben har gitt meg og tvillingbroren min alt. Vi kom fra Finnsnes og mange klubber sa nei til oss. Jeg er glad for at de ga meg sjansen og vi fikk spille her» sier Ceïde i avskjedsintervjuet på Rosenborg sine sider.

«Jeg tenkte at det måtte være en perfekt mulighet hvis jeg skulle dra nå. Jeg ville egentlig være her ett år til, men da denne muligheten dukket opp, følte jeg at jeg måtte ta sjansen»

Les: Nicklas Bendter er nå en studietur unna retur til fotballsirkuset

Det er god økonomi for oss i selve lånet. Dersom totalpakken fullbyrdes når Sassuolo mest sannsynlig beholder plassen ligaen, er det den største avtalen for Rosenborg på over fem år, sier Micke Dorsin, sportslig leder i Rosenborg.