Franck Kessies kontrakt med AC Milan går ut i juni 2022, noe som gjør ham tilgjengelig på en gratis overgang, men Rossoneri ønsker å få til en overgang januar for å unngå han forlater Italia for ingenting.

25 år gamle Franck Kessie er den komplette midtbanespilleren som i tillegg til å da ekstreme defensive kvaliteter har en fysikk som kan bane seg vei gjennom selv de tetteste forsvarsverker. Han var ettertraktet allerede før Afrikamesterskapet, hans prestasjoner på Douala Stadium i Kamerun i går sørger for at alle interesserte parter får det travelt.

Den ivorianske midtbanespilleren var en dyr signering på 27 millioner euro fra Atalanta. AC Milan håper å selge nå etter de har registrert interesse fra Paris Saint-Germain, så vel som Tottenham Hotspur.

Les: Viktig signering for Conte!

The Telegraph melder at manager Antonio Conte presser Spurs til å gjøre en overgang nå. London-klubben burde være vel vitende om at en så ettertraktet spiller som Kessie vil sette i gang en auksjon til sommeren som drive lønnsutgiftene. Tottenham har som kjent ikke verdens dypeste lommer.

The Telegraph opplyser at en dialoglinje mellom de to klubbene allerede er åpnet med AC Milan som ønsker å hente Japhet Tanganga inn for å dekke den skadde Simon Kjær.

Eric Bailly hadde tidligere blitt koblet til en overgang til Serie A-klubben for å fylle den rollen, men Manchester United ønsker ikke å låne ut en sentral forsvarsspiller.

Forhandlingene kan bli mer komplekse ved at Kessie for tiden er i Kamerun og representerer Elfenbenskysten på AFCON-turneringen. – AC Milan prøver å øke prisen for Kessie, spesielt med Spurs som desperat trenger forsterkninger for å holde Conte fornøyd.

Frank Kessie hadde en meget god dag i går. Elfenbenskysten vant 3 – 1 mot Algerie og med det sendte de regjerende afrikamestrene ut av turneringen. . Kessie åpnet ballet med scoring etter 22 minutter.

Les: Rangnick gir oss en skikkelig tankevekker om Erling Haaland

Håpet er å få til en enighet før 8-delsfinalen hvor Elfenbenskysten møter Egypt onsdag 26.januar.

Vanskeligheter med å avlaste Tanguy Ndombele har gjort Spurs’ fremgang i januarvinduet relativt sakte så langt, spesielt med Adama Traore som fortsatt er en spiller av betydelig interesse. Økonomien må gå i balanse og dermed må noen selges.

AC Milan hadde håpet å signere Kessie på en kontraktsforlengelse, men han har vært lite mottakelig for tilbud. Hans lønnskrav har vist seg å være utenfor rekkevidde for de italienske gigantene. – Drømmesenario for AC Milan er en forlengelse nå i januar og en budkamp til sommeren.