Roberto de Zerbi. (foto: Brighton)

Dagens beskjed fra Brighton kommer mistenkelig nære beskjeden fra Thomas Tuchel om at han ikke kommer til å ombestemme seg og bli værende i Bayern München.

Roberto de Zerbi forlater Brighton etter Manchester United kampen ettersom han nå skal være øverst på den tyske gigantens ønskeliste. De Zerbi skal «førstevalg» etter en rekke andre førstevalg har takket nei.

Les: Det var ikke raseriutbruddet som sørget for at Massimiliano Allegri fikk sparken

Brighton har annonsert at Roberto de Zerbi bare har en kamp igjen. 44-åringen begynte i Brighton i september 2022 og ledet klubben til 16-delsfinalen i UEFA Europa League.

Brighton-styreleder Tony Bloom sa: «Roberto har gitt oss to utmerkede sesonger med tjeneste der han har ført klubben til nye høyder, ikke minst vår første europeiske kampanje noensinne som vil leve lenge i minnet til Albion-fansen.

«Vi har blitt enige om å avslutte Robertos kontrakt på et tidspunkt som passer begge parter, noe som gir oss den første muligheten til å planlegge for neste sesong, og Roberto har god tid til å vurdere sitt neste trekk og hans fremtid.

«Jeg er sikker på at fansen vår vil gi Roberto og hans stab en fantastisk og fullt fortjent utvisning på Amex før, under og etter morgendagens kamp.

Les på F7: En nær venn av Jürgen Klopp har kastet lys over hvor den ikoniske Liverpool-sjefen vil lande

«I mellomtiden vil jeg takke Roberto og hans stab for alt deres harde arbeid de siste to sesongene. De forlater alle klubben vår på gode vilkår og med våre aller beste ønsker for fremtiden.»

I mellomtiden sa De Zerbi til klubbens nettside: «Jeg er veldig trist over å forlate Brighton, men jeg er veldig stolt over hva spillerne mine og ansatte har oppnådd med støtte fra alle i klubben og våre fantastiske fans i de siste to historiske sesongene. .


«Vi har blitt enige om å avslutte tiden min i Brighton slik at klubben og jeg kan fortsette å jobbe på den måten som passer hver enkelt av oss best, etter våre egne ideer og visjoner, så vel som vårt arbeid og menneskelige verdier.

«Jeg har virkelig hatt et intenst og utfordrende år med å jobbe i Premier League, ikke minst å konkurrere i fire store konkurranser denne sesongen. Å forlate nå gir meg tid til å ta en pause før jeg bestemmer meg for fremtidige planer.»

Da Brighton kunngjorde nyheten, hevdet BILD-reporter Christian Falk at italieneren var Bayern Münchens nr. 1-valg for å etterfølge Thomas Tuchel på Allianz Arena.