Massimiliano Allegri

Juventus tok frem de store kanonene da de for et par dager siden ga sin manager Massimiliano Allegri sparken. Med moralsk harme kunne de peke på oppførsel som ikke var forenelig med klubbens verdier.

Massimiliano Allegri som har vært Juventus manager i to peroder og ledet Torino-klubben i totalt 420 kamper.

Les: Italias beste klubb må bla opp 400 millioner euro til mandag

Tvunget til å forlate med umiddelbar virkning.

Lenge har det vært rapporter om at Juventus-trener Massimiliano Allegri henger løst. Og nettopp her om dagen uttalte journalist Nicolo Schira at 56-åringen vil bli tvunget til å forlate klubben.

Ryktet var at partene skulle gå hvert til sitt i sommer, etter inneværende sesong. Men nå er det klart at de svarte og hvite stripene velger å handle tidligere enn det. – Allegri var tydeligvis ikke med på notene likevel.

Insidere melder Max var fly forbanna lenge før cupfinalen hvor utbruddene kom. – Han sa sikkert noe stygt om mødrene til noen, de virker alltid bra i Italia.

Fredag ​​meldte Juventus at Allegri hadde fått sparken. Han er dermed tvunget til å forlate klubben med umiddelbar virkning og vil ikke lede laget i de to siste seriekampene mot Bologna og Monza.

«Juventus har løst Massimiliano Allegri fra rollen som hovedtrener for A-laget for menn»

«Oppsigelsen følger visse handlinger under og etter den italienske cupfinalen som klubben anser som uforenlig med Juventus’ verdier og oppførselen som de som representerer klubben må stå for.»

Les: Full clinch i Barcelona!

Avgjørelsen ble tatt bare dager etter at Juventus vant den italienske cupen. Årsaken til at bruddet skjer for tidlig er 56-åringens raseriutbrudd midt under cupfinalen, samt truende anklager som Tuttosports sjefredaktør kommer med mot ham.

Ifølge rapporter i Italia satt Allegri på en kontrakt verdt cirka 80 millioner kroner i årslønn pluss drøyt 20 millioner kroner i bonuser. Bolognas suksesstrener Thiago Motta sies å være favoritten til å ta over Juventus fra og med denne sommeren.

Paolo Montero tar over som midlertidig trener for resten av sesongen. Uruguayaneren har dominert Juventus sitt primavera-lag de siste to årene.

Juventus er for øyeblikket nummer fire i Serie A og er klare for Champions League-spill neste sesong.

De kraftige uttalelsene mot Massimiliano Allegri kommer da klubben, som nettopp er ute av følgene av alvorlige økonomiske lovbrudd ønsker å slippe så mye av fallskjermen på omtrent 100 millioner kroner som mulig. De vil hevde i retten, hvor dette ender, at de ikke hadde noe valg. – Vi tviler på at det kommer til å fly.

Les på Engelske klubber: Real Madrid vil kapre spilleren som var Jürgen Klopps «avskjedsgave»