Fortsetter ferien, likevel?

Før jul gikk det knapt en uke uten at spansk media hevdet Real Madrid-ledelsen var centimenter fra å ta fra franskmannen nøkkelkortet. I begynnelsen av april er det ikke tvil om at Zinedine Zidane har reddet seg for sesongen. Dette betyr likevel ikke at det er en selvfølge at de to partene fortsetter fotballekteskapet etter sommeren.

For det handler om å bygge opp et nytt Real Madrid. Da Cristiano Ronaldo forlot San Bernabeu, markerte dette også en skifte. Real var ikke lenger så dominerende i Champions League. Denne sesongen har Zidane tviholdt på sine gjenværende veteraner: Modric, Kroos, Ramos, Marcelo, Benzema. Dette har resultert i småmurring fra ledelsen om manglende vilje fra Zidane til å gjennomføre det nødvendige generasjonsskiftet.

Les: Junker ankrer opp i Japan

Martin Ødegaard så ikke noen åpning, og flyktet til Arsenal. Der har han vist hva som skjer når en 22-åring bare kommer seg opp fra benken.

Zidane har så langt ledet Real til kvartfinale i Champions-league og tredjeplass i La Liga, spørsmålet er om han er rett mann for å bygge opp et ungt Real-mannskap som skal stå for en ny gullæra.

Ifølge spanske AS har Real Madrid forberedt seg for en Zidane-exit. Kronprinsen Raul bygger seg opp erfaring som trener på andrelaget, men det stilles spørsmål til om han blir klar til neste sesong. Som eneste eksterne kandidat står navnet til av verdens mest suksessrike trenere.

Les på F7: Har realisert drømmen om å kjøre Donald Duck bilen

Ifølge AS har Real tatt Joachim Löws overraskende beskjed om at han gir seg som tysk landslagstrener etter EM som et tegn. Nå står 61-åring som eneste eksterne kandidat til Real-jobben.

Tyskeren har ledet Die Mannschaft siden 2006, og ble ikke overraskende kåret til verdens beste landslagstrener i tiåret 2011-20.

Joachim Löw (foto: tyske fotballforbundet)

Det er selvfølgelig en helt annen arbeidssituasjon for en landslagstrener, men Löw har ledet de beste tyske spillerne – mot de beste spillerne verden ellers kan oppbringe – og med stor suksess.

Dette er en kompetanse Real Madrid vet å verdsette. Vi tror dette kan skje.

Les: Bayern München skal tappe Tottenham for en av Premier Leagues vasseste